Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 hetes a babám. Nagyon fáj a...

2 hetes a babám. Nagyon fáj a mellem. Néha folyik a tej is belöle. Remélem nincs begyulladva. Ha igen hogy veszem észre?

Figyelt kérdés
2010. jan. 17. 11:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem volt mell gyulladásom :( Először csak fájt ,de nem foglalkoztam vele különösebben mert ilyenkor még feszülhet.Utána csomok lettek benne , majd be kékült az egész mellem nem lehetett hozzá érni.(kórházba kellett mennem apasztás lett a vége )Azt mondták hogy masszíroznom kellett volna mikor a csomókat észre vettem még akkor is ha fáj. :( Bár későn de már ezt is tudom .
2010. jan. 17. 12:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Zuhanyozd le a melleid jó meleg vízzel, vagy rakj rájuk meleg vizes borogatást. Aztán próbáld meg masszírozni körkörös mozdulatokka, ahol csomót érzel ott jobban, még ha fáj is. Sajnos csak így kezelhető. Utána próbálj belőle fejni, majd ismét masszírozd és ismét fejd. Ha lázas lennél 38,5 fokig szoptathatsz és ekkor vegyél is be lázcsillapítót. Ha nem akar javulni menj el orvoshoz, hogy felírjon gyógyszert. vnő
2010. jan. 17. 14:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem is volt mellgyulladásom, pedig már 2,5 hónapos volt a babám. Én belázasodtam, a mellemben egy óriási csomó volt, és egy óriási piros folt volt rajta. Dokihoz mentem, és kaptam antibiotikumot. De aztán végül az segített, hogy a párom masszírozta (közben sírtam a fájdalomtól), fejtem, a gyereket ugyanúgy ráraktam, és egy homeopátiás bogyót találtam a tüneteimre: Belladonnát. Az végül 2 nap alatt helyrehozta.

Egyet értek az előttem szólóval: masszírozni körkörösen, akár meleg zuhany alatt is, és fejni, fejni, fejni. Gyereket rátenni, akárhogy is fáj, mert ha kihagyod a szoptatást, csak rosszabb lesz.

Amikor a gyulladás már egyértelmű, akkor viszont hideg vizes borogatást ajánlanak (nekem a szülésznőm mondta).

Banyuci

2010. jan. 17. 15:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok igen nekem is magas lázam volt, antibiotikumot kellett volna kapjak csak allergiás vagyok ezért is volt kórház.
2010. jan. 17. 18:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is penicillin érzékeny vagyok, ezért sakkozott is a doki, hogy mi a lósz..t írjon fel, végül a Rulid mellett döntött. Be is szedtem az előírt mennyiséget, de végül mégis a homeopátiás Belladonna húzott ki a bajból, nem az antibiotikum.

Banyuci

2010. jan. 17. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!