Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A. K. i. k csak fejik a...

A. K. i. k csak fejik a tejet? Segítség?

Figyelt kérdés

Milyen időközönként, mennyi ideig hány ml-t fejtek le? 1 ciciből vagy 2-ből?

Kíváncsi vagyok hogy Ti hogy csináljátok. Reggel 240-300ml jön 2 ciciből 1 óra fejéssel. Ha 2-3 óránként fejek, 2 ciciből 60-100ml jön ki, ha 5-6 óra múlva 120-max 140ml jön 1 óra alatt 2 mellből. Tehát nem túl jó a helyzet.

Nálatok hogy megy?

2010. jan. 16. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Sokáig fejsz és össze-vissza.

Nekem az első babámat kellett lefejt tejjel etetni és az elején én is gondban voltam.

Fejéssel sokkal nehezebb szaporítani mint ha szopna a bébi.

1. próbáld ki a 7-5-3 módszert.Ez azt jelenti hogy csak egy mellből fejsz elösször 7 percig aztán 7 perc pihenő,aztán 5 percig majd 5 perc pihenő,majd 3 perc fejés és 3 perc pihenő.Ezt a "sort" ismételd 2*-3* még akkor is ha nem jön egy csepp tej sem belőle.Viszont a perceket pontosan tartsd be még akkor is ha jön a tej.Mikortól elkezted az első fejést onnan számítva + 2vagy3 óra múlva jöhet a másik mell, ugyanezzel a módszerrel.

Mivel a tej akkor termelődik,mikor inger éri a mirigyeket,felesleges mindkét mellet kiüríteni.Nem lesz több a tej,sőt tapasztalatom szerint inkább még kevesebb lesz.Ennek a módszernek legkésöbb 2-3 nap múlva többletet kell produkálnia.

Viszont ha ez sem segít akkor a legutolsó megoldás a medela lactina készülék.

Ehhez egy kb. 3000 forintos kézi medelát kell venni az "ipari" elektromos részt meg kölcsönözni.Ez a gép az esetek 80-90%-ában eredményt hoz!

A babát sehogy nem lehet rá venni a szopira?

Sok sikert és kitartást!

Egy 2gyerekes+35hetes anyuka

2010. jan. 16. 10:16
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Már 3 hónapos a babám, mindig próbálom a cicit, de nem megy.

Megpróbálom ezt, hogy csak egy mellet fejek le. Amúgy tényleg nem termelődik így rendesen, de talán ezzel a fejéssel. Nekem avent el.mellszívóm van, nagyon jó, azzal nincs probléma és teljesen ki tudom üríteni a cicimet.

2010. jan. 16. 10:47
 3/6 anonim ***** válasza:
6 szor fejtem ebből egyszer éjszaka. Mind a két mellből egyszerre. Napközben olyan 3 óránként fejtem. Minnél több időt hagysz ki fejések közt annál hamarabb fog elapadni a tejed nem, hogy több lenne. 5-6 órát ilyen idős korban soha nem hagytam ki fejések közt mert elapad a tejed. Ha rendesen szoptatnál akkor se bírna ki 6 órát a gyerek cici nélkül. 3 hónapos gyerek olyan 3 és fél óránként eszik sőt még néha gyakrabban is.
2010. jan. 16. 12:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem értek teljesen egyet az elöttem hozzászólóval, mert egy normális szoptatás alkalmával elég az egy mellből etetés és akkor is 2-3 óránként eszik a baba.Tehát 5-6 óránként ürül ki egy mell.
2010. jan. 17. 17:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen és már 4 hónapos kora körül tápszerrel kellesz pótoli ha csak egy mellből szoptatsz.19 hónapos a gyermekem és még mindig anyatejes. Tudom miről írok. Soha nem látott tápszert.6 óránként éri csak inger a mellett akkor szépen apadásnak indul.
2010. jan. 18. 12:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Én pedig 1 éves koráig szoptattam a 2.gyerekem 3 óránként, egy mellből és nem az apadás miatt hagytuk végül abba.

Felesleges ezen vitázni mert nem tartozik ide.

Az első gyerekemmel a poklot megjártam azért hogy kipréseljem magamból a tejet neki.

Aztán elolvastam az összes ezzel foglalkozó szakirodalmat és tapasztalatokat.

Én is tudom miről beszélek.

2010. jan. 19. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!