Pár hónap után (kb3. ) hogy szoptattok (szoptattatok)? kiváncsi vagyok oka lehet e a módszer annak, ha elmegy a tej.
pl kezdetben gondolom mindenki (akinek van teje)sűrűn helyezi mellre a babát, akár 2 óránként is.
pár hónap múlva ha minden igaz, már beállt egy rendszer, ált 6 alkalmakat esznek naponta(habár babája válogatja)folyamatosan növekvő mennyiségi igény mellett (hacsak nem már az elején is 100-akat evett)
a lényeg amit írni akarok:
ha mondjuk valaki "megzavarja" fejéssel a dolgot, vagy tápszerrel való pótlással, vagy akár simán babavízzel, vagy esetleg önmagában azzal, hogy ritkábban szoptat, az okozhatja azt, hogy kezd elapadni a tej?
jövőhéten lesz 3 hónapos a fiam. eleinte igény szerint szoptattam majd refluxot diagosztizáltak, így szigorúan 3 órát kellett várnom az etetések között, hogy pihenjen a gyomorcskája (amúgy sem nagyon kért 3 óránál előbb amúgy). egyszer csak elkezdett egyre többet sírni a mellemen. elkezdett fogyni a tejem. fogalmam nincs mitől. tehát előtte nem zavartam be semmivel (nem fejtem, nem kapott cumisüveget, nem táplálkoztam másképp).
azóta a mellemen szinte már egyfolytában sír így lefejem amennyit tudok és cumisüvegből adom, így eszik rendesen sírás nélkül.
tehát nagy rejtély nekem is mitől kezdett apadni a tejem, amikor még semmit nem csináltam, 3 óránként szépen szoptattam a fiam.
kedves utolsó
és nézted, hogy esetleg szopi után jött e még tej, vagy mindig végigszívta rendesen az utolsó cseppekig?
mert ha nem, az oka lehet annak, hogy a szervezet akkor kevesebbeket termel, mert azthiszi kevesebb kell, mert a én babámnál előfordul hogy elalél, befejezi, közben van még benne (nem egy jelentős mennyiség ugyan, de nyomásra jön, ráadásul a vége, a zsírosabb rész, mert az nem olyan "átlátszó" fehér, hanem erős tejfehér színű
11-es vagyok.
Változó. Volt amikor teljesen kiszívta és ordított hogy még éhes, de volt hogy 50 ml-t simán kifejtem utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!