Szoptatás alatti erős torokfájásra, lázra mit lehet bevenni? Tej nélkül esetleg szoptatni?
"Nem tudom aki azt javasolja hagyjam abba a szoptatást az hány babát szoptatott sikeresen, mennyire ment simán a szoptatás, de nekem ebben komoly munkám van"
Senki nem mondta kedves kérdező, hogy hagyd abba a szoptatást, csak hogy egy pár napig ha úgy hozza a helyzet, akkor sajnos lehet olyan, hogy nem tudsz szoptatni. De attól még fejni tudsz, tehát a tejed nem apad el és utána újra tudsz szoptatni.
Egyébként elmesélek egy saját történetet.
2 hetes volt kb. a kisfiam, amikor is rosszul lettem. Görcsöltem és nagyon rosszul éreztem magam. Kiderült, hogy epeköveim vannak. De mivel annyira le volt gyengülve az immunrendszerem, így hetekig nem tudtak műteni, kétszer halasztottak műtétet, mert mindkétszer beteg lettem (légúti), amivel nem műthetnek, csak életveszély esetén. És pont a durvábbik epegörcsök alakultak ki, tehát bármennyire is szigorúan tartottam a diétát, akkor is görcsöltem, műtétet megelőző héten 2 naponta jártunk az ügyeletre, mert az otthoni fájdalomcsillapítókat kihánytam, tehát injekciót kellett kapnom, hogy ne pusztuljak bele a görcsökbe. Én azt a fájdalmat senkinek nem kívánom. Tehát menni kellett. És olyan szinten diétáztam, hogy csak és kizárólag párolt rizst, főtt krumplit, baromfi virslit és baromfi felvágottat ettem. Semmi mást! Na, erre ráment a tejem is. Másfél hónapig tudtam szoptatni. Pedig nyilván tovább szerettem volna. De választanom kellett. Vagy minden nap a kórházba lettem volna injekciózva, vagy otthon gebedtem volna bele a fájdalomba és ettem volna rendesen, hogy ne menjen el a tejem, vagy választottam ezt, hogy diétáztam és sajnos ráment a tejem. És így sem volt könnyű, sokszor segítséget kellett kérnem, mert nem tudtam ellátni a fiamat, de azért mégis kevesebbszer kellett segítség, mintha a tejemet féltettem volna és nem a magam egészségét. Mert tápszeren is felnőtt már nem egy gyerek. Pedig hidd el, hogy tényleg szoptattam volna szívem szerint sokkal tovább is.
Szóval van egy szint, amikor is mérlegelni kell. Mert a babád előbb-utóbb hozzászokna a tápszerhez is, illetve a cumin vagy bármin való megnyugváshoz. De ha te tüdőgyulladással kórházba kerülsz vagy más szövődménnyel, akkor mi lesz? Akkor sem lesz cici, de anya sem!
És kérdezem még egyszer. Mi lesz, ha jövő héten mondjuk elapad a tejed? Akkor min nyugszik meg a babád?
Én soha nem voltam ennek híve amúgy sem, míg szoptattam, hogy cicin nyugtassam meg a fiamat. 3 óránként tettem cicire, mikor szoptattam, a köztes időben, ha nyugtalan volt, nyűgös, anyahiánya volt, akkor felvettem, szeretgettem, beszéltem hozzá vagy éppen cumit kapott. Mert így volt szoktatva. És nem is volt gond ilyen szempontból, hogy elment a tejem, vagy mikor rohantunk az ügyeletre, akkor a lefejt tejet is éppen cumisüvegből kapta.
Illetve az jutott még eszembe hogy valami játékkal talán meg tudod nyugtatni pl nyáladzó kendő vagy van aki mindenen a cimke morzsolosásával nyugszik meg...Valami ami mindig veletek van és érzi rajta az illatod....Pár napba biztos beletellik majd mire el tud aludni/nyugodni másképp.
Amugy eddig hogy megy?
Köszi.
Igen napoztatom a fülem,az ugyahogy jo...A fogam meg...olyan érdekesen fáj mint mikor nőtt ki. ugy...nem feszit de olyasmi nem tudomleírni.Pff ki érti ezt.
Az a gond h mindig elfelejtem bevenni azt a nyűves vitamint ugy utáltam terhesen is mindig elfelejtem. De c vitamint azt szedek mert láthato helyen van sztem mellé rakom az elevitet.hamarabb is eszembe juthatott volna a konyhapultra rakni azt is...
Akkor jo ha sikerül valahogy pótolni a cicit. Jobb mint acumi az biztos. Nekünk van cumi is de én nem szeretem neki odaadni. Álltalában ha én nem vagyok épp jelen akkor apa vagy más a szájába tömi elvan vele. De hálisten a cicit még jobban szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!