Kereslet- kínálat beállítása. - így jól csinálom?
Nem értem a második válaszolót... miért kéne két mellből szoptatni, ha egy is elég?!
Kérdező, szerintem tökéletes. ;) De a legbiztosabb, ha magatokat figyeled, ahogy a babádnak és a te testednek megfelel. (És úgy olvasom, hogy perpill igen.)
Nem gondolom, hogy a Kérdezőnek akkor ezután mindig fejnie kellene a másik melléből is; de ez persze pl. hozamfüggő is lehet.
Ha most csak igény szerint és EGY KICSIT fej, épp, hogy megkönnyebbüljön, ahogy írta is, azzal lassan vissza fog csökkenni a másik mellében a termelés (de csak a szükséges szintre), és ezzel párhuzamosan elejét tudja venni egy esetleges elzáródásnak is. Szóval szakmai szemmel nézve pont, hogy ez az (egyik lehetséges és) ideális megoldás! :)
Ugyanez történik akkor is, amikor a baba elkezdi átaludni az éjszakát, de az anyuka pár napig éjjel-reggel szükség szerint fej egy keveset, hogy ne legyen belőle baj. Ha nem tartósan és nem sokat fej, akkor szépen visszaapad a tej a szükséges szintre; de ha folyamatosan és főleg mindig csutra kifejünk ilyenkor, akkor tényleg a megnövekedett mennyiséget lehet fenntartani.
Megjegyzem, szerintem kezdő anyukaként eleinte nehezebb lehet azt eltalálni, hogy mikor "szabad" már mellet váltani, hogy elkerüljünk egy másik lehetséges problémát, a túl sok elsőtejet... Úgyhogy innen nézve az első időkben lehet, hogy kényelmesebb és biztosabb, ha egy mellből szoptat valaki, ha az neki és a babának is megfelel. Aztán később úgyis gyakori, hogy kétmelles szopira váltanak az anyukák, mert az lesz az igény, a praktikusabb stb. - De persze ez sem szentírás, sőt, csak saját megfigyelés és vélemény. :)
Szóval csak ügyesen, Kérdező, ahogy neked kényelmesebb. Mindig arra érdemes figyelni, hogy megtaláld a saját utadat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!