Szoptatok és candidám van most mit tegyek?
Nekem is candidám volt, én fél évig diétáztam, és teljesen tünetmentes lettem. Elmúlt a hajhullás, sőt, szép új babahajak nőttek, szebb lett a bőröm, elmúlt a migrén, és az állandóan visszatérő hüvelygomba is.
Sajnos a candida ellen nincs hatásoabb a diétánál, bármennyire kemény is. Egyébiránt meg lehet szokni, és lehet enni jókat, és nem fogsz éhezni, ha belejössz. Nem kell feltétlen koplalnod, vannak jó szénhidrátok. Köles, barnarizs, élesztő mentes kenyér, ezek mind-mind jók, és még annyi minden van. Csak utána kell járni, meg kell szokni.
Ha jól tudod tartani, nem szabadna, hogy gondot okozzon a szoptatálsban. A candida diéta nem fogyókúrás diéta, hanem egy egészséges életmódon alapuló diéta, amely nem nyújt táptalajt a bélben felhalmozódott gombatelepeknek, amik idővel így kipusztulnak.
Kérdező, ez tipikusan (eü-jellegű) szakmai kérdés, úgyhogy én mindenképpen laktációs szaktanácsadói konzultációt javasolnék neked! Itt találod őket: www.ibclc.hu
A betegséget candidiasisnak hívják és elég kemény diétát követelne, valóban. Hogy szopi mellett ez hogyan kivitelezhető, abban a szakik tudnak segíteni.
(Ha beszélsz velük és eszedbe jutnék, kérlek, írd meg, hogy mit javasoltak, engem is érdekelne! Szopis segítő és dietetikus-hallgató vagyok, szóval duplán is érint.:)
Hát ha azt nézzük, valószínűleg a fél (candidás) világ rendesen le van gyengülve.... Vagy, talán nemcsak a teljesen legatyásodott emberekben szaporodik el, hanem a "csak kicsit" lestrapáltakban is. Hú, egyeseknek mire fel adnak diplomát? :)
Kérdező, szerintem te hamarabb kikúrálod magad, mint ahogy az orvosi réteg egyetemesen elfogadja a candida létezését. :)
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!