Fogászati kezelés után mikor lehet újból szoptatni? Sürgős választ kérek!
Ma reggel 9-kor húzták ki a fogamat. Mennyi idő alatt bomlik le az érzéstelenítő hatása, hogy szoptathassam a picit? Az orvos szerint várjak 24 órát, mások szerint nem kell.
Aki pontosan tudja, kérem írjon!!! SOS
a fogdoki tudja a legjobban, milyen szert adott be, tehát ha azt mondja, hogy 24 óráig ne szoptass, akkor ne.
és szerintem rá hallgass, itt úgyse tudja megmondani senki, mit kaptál :)
Az a baj, hogy a fogorvos azt mondta, hogy ő nem tudja pontosan, ezért ő mindenkinek azt javasolja ilyenkor hogy ne szoptasson, de kérdezzem meg a védőnőt, hogy mennyi idő alatt ürül ki az érzéstelenítő a szervezetből.
A védőnő azt mondta, hogy hát szerinte 3-4 óra elteltével már nyugodtan szoptathatok.
Kedves 1-es, kritizálni könnyű, de az nem segítség.
Azért tettem fel a kérdést, mert mind a két szakember bizonytalankodó választ adott, amely engem nem nyugtatott meg, és arra gondoltam, biztos van köztetek olyan, aki konkrétan szoptatás alatt fogat húzatott, és konkrétan meg tudja mondani mikor szoptatott utána először. Nem laikusok véleményét vadászom, hanem annak a tanácsát várom, aki volt ilyen helyzetben mint én.
Köszi!
3-as vagyok.
nekem ugyan nem húztak fogat, csak gyökérkezelés volt, de ott mondta a fogdoki, hogy ilyen és ilyen szert adott, ettől szoptathatok azután, ahogy az érzéstelenítő kimegy a fogamból.
Vannak olyan szerek, amiket pl. kismamáknak is adnak, mert csak helyileg hat, ergo nem kerül be sehová. Amikor terhes voltam, és műtötték a fogamat, akkor direkt ilyet kaptam.
de ezt tényleg csak a fogdokid tudja, a védőnő se mondhat(na) konkrétumot azért, mert nem tudja, hogy melyik érzéstelenítőt adta be a fogdoki.
Aha. Ez gáz. Nem tudom milyen érzéstelenítőt kaptam, de azt sejtem, hogy ennek az orvosnak ez az egy fajta van, mert különben mondta volna.
Akkor biztonságosabb, ha tényleg várok még, túléljük valahogy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!