Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan hagyjuk abba a szoptatást?

Hogyan hagyjuk abba a szoptatást?

Figyelt kérdés

14 hónapos a kisfiam és lassan le kéne állnunk a szopival. Jelenleg reggel és este szopizik és éjszaka amikor megébred.

Van ötletetek hogy hogyan csináljuk?

2008. júl. 25. 13:43
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem először is az éjszakai ébredésről kéne leszokni. Sajnos nem tudom, hogy ekkora babánál ez hogy is megy, mert az én fiam már egy hónapos kora óta nem ébred éjjel. Talán próbáld neki szépen megmagyarázni, persze ettől még lesz pár nyűgös éjszaka, de én úgy gondolom, hogy határozottnak kell lenni, és kedvesen, de vitathatatlanul megmondani, hogy nincs szopi, alvás van. Esetleg kicsit bújjatok össze, de ne add oda neki. Én így csinálnám. Ha erről már leszokott, utána lehetne elhagyni a többit is, nem egyszerre. Adj neki helyette bögréből tejet, mondd meg neki, hogy mostmár ő nagy ehhez, és a nagyfiúk így isznak este, reggel tejet. Persze nem lesz nagyon könnyű, de ezen előbb utóbb túl kell esni. Addig is legyél vele nagyon türelmes, bújjatok össze sokat.
2008. júl. 25. 17:10
 2/2 anonim ***** válasza:

Én 14 hónaposan még nem akarnám leszoktatni...

De valahogy úgy, a hogy az előttem szóló írta..

Ha felébred éjjel adj neki vizet.

2008. júl. 25. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!