Hozzátáplálással kapcsolatban szeretnék kérdezni?
Anyóshoz kellett költöznünk mert lakásfelújítás zajlik otthon most legalább 1 hónapig itt fogunk lakni. kis fiam 5 és fél hós ma kezdtem el a hozzátáplálást , reggelivel kezdtem azt váltotam ki. Sokat olvastam itt és fórumokon hogy 6 hónapos kortól kell elkezdeni mostanság én most kicsivel hamarabb kezdtem. Anyós már beleszólt ma mondta nyugodtan lehet ebédre vacsorára is adnom neki anyatej helyett, sőt ő vesz majd üditőt is neki és adhatok azt is neki hamizás után , erre én csak hallgatam amit mondot , magamban jézusom. Egyenlőre ha van még tejem hozzátáplálással elég ha anyatejet adok szerintem .
Késöbb amikor majd melegebbek lesznek nyáron vagy tavaszal akkor elég vagyok adni neki ücsit is úgye?
az üdítőkkel óvatosan mert tönkre teszik a fogsort már ilyen kis korban is. üdítő helyett inkább készíts házilag almalét vagy adj neki babateát.
szerintem. privát üzenetben mindjárt küldök még egy leírást a hozzátáplálásról, amit egy barátom osztott meg velem, neki ez a szakmája.
Atyám, ez a nő hülye! A tej nem nasi, hanem főétel. Én pl. a zöldséggel egy hónapig próbálkoztam, mire hajlandó volt egy normális adagot enni. Csak fokozatosan lehet az ételeket bevezetni.
Üdítőt meg se most, se később ne adj neki! Ha nagyon szomjas, vizet adj, de ha van tej, nem biztos, hogy elfogadja. Amíg van pisis pelus, nem fog kiszáradni. Védőnőt, orvost kérdezd a hozzátáplálásról, ahány anyuka, annyi szokás. Az legyen a mérvadó, se anyóssal,se mással ne foglalkozz.
Mondd a maminak, vegyen bébiétlet!
Amire az van írva 4, vagy 5 hó!
Vehet neki baba kecskeméti üveges üdítőt, az gyümölcslé.
Egyszerre egy étkezést kell kiváltani, s ha megeszik ey egész adagot, akkor jöhet a következő étkezés, az ebéd.
Úgy sem fog annyit megenni, hogy jól lakjon vele, kb. 1-2 hét, mire egy étkezést kiváltassz!
Én adtam neki reggelire, ő adot neki ma uzsonára pár kanál bébiételt még.
A lényeg hogy elég az anyatej folyadéknak max pici vizet lehet .
Nagyon szépen köszönöm a választ
"ma kezdtem el a hozzátáplálást , reggelivel kezdtem azt váltotam ki. "
ezt írtad. Ugye csak kóstolót adtál neki ma? Egy teljes étkezést 1-2 hét alatt lehet kiváltani, fokozatosan kell növelni a napi adagot!
nagyon ne hallgass anyósodra, főleg ebben ne!!!
amúgy nem kell rohanni, ha van tejed, örülj neki és szoptass, a 6 hós kezdés sem kőbe vésett, de ha most 1 hónapig nem otthon lesztek, én simán várnék amíg hazamegyünk. Az anyetej ilyenkor nem nasi, 1 éves korig nagyrészt anyatejet kellene kapjon, és kiegészítésként egyebet.
Bolti üdítőt főleg ne adj neki, felnőttnek sem jó, gyereknek egyáltalán nem, tele van mindenféle művel, cukorral. Persze annak, aki gyártja, annak eladó és reklámozza. Én üveges bébiételt sem adtam, utazáskor sem, én csináltam mindent, és nem spórolásból, hanem egészségmegőrzésből! persze macerás, de megéri. 2 éves lesz, még szoptatom, még sosem volt beteg.
Ha nem akarod hamar elválasztani, szoptatás után add az új ízeket, hogy csak keveset egyen, szokja, de nem azzal lakjon jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!