Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor érdemes fejni? Két...

Mikor érdemes fejni? Két etetés között?

Figyelt kérdés
A két hetes kislányom 2 óránként szopik, pont annyi tejem van, amennyi kell, de szeretném ha lenne lefagyasztva tartalékba ha esetleg nem tudnám szoptatni.
2014. febr. 18. 20:13
 1/2 anonim ***** válasza:
Sztem inkabb egybol szoptatas utan. 2 ora eleg rovid ido, ez kell az ujratermelodeshez. Most meg annyi a tej, ami epp eleg, de ha szopi utan egybol fejsz, akkor hamar tobb fog termelidni!
2014. febr. 18. 21:09
 2/2 xStefix ***** válasza:

Ha mindkét mellből szoptatsz, de marad még az egyikben szopi után, akkor lehet olyankor is. De ha mindkettő kiürül, akkor esetleg kedvedet szegheti, ha csak pár cseppet látsz a pohár alján. (Bár ha sokáig próbálkozol, úja meg fog indulni a tej.)

Ha csak az egyik melledből szopik egyszerre, akkor a másikból nyugodtan fejj.

Akár így, akár úgy, én inkább a köztes fejést szoktam javasolni. Ilyenkor fejhetsz egyből is, de kettőből is, keveset, de teljesen is. Ha viszont mindig csak keveset fejsz, akkor írd rá a poharakra, hogy nagy valószínűséggel csak elsőtej van bennük. (Ezt vedd majd figyelembe, ha akkor adod oda a babádnak, amikor még csak szopni fog.)

Attól pedig ne félj, hogy nem termelődik újra a következő szopiig, mert főleg szoptatás közben lesz tej, szóval nem tudsz vele spórolni. ;)

Egyébként túl sokat szerintem nem érdemes eltárolnod, mert ha nincs fagyasztóládád, csak a hűtőnek van külső/belső fagyi-része, akkor max. 6 hónapig áll el benne a tej. Én inkább azt mondanám, hogy 3-4 havonta gyűjts össze egy pár napra valót, így biztosabban tárolható. De ha valamiért gondod lenne a szopival, akkor se ijedj meg, van szakmai segítség! ;)

2014. febr. 19. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!