Mikor érdemes fejni? Két etetés között?
Ha mindkét mellből szoptatsz, de marad még az egyikben szopi után, akkor lehet olyankor is. De ha mindkettő kiürül, akkor esetleg kedvedet szegheti, ha csak pár cseppet látsz a pohár alján. (Bár ha sokáig próbálkozol, úja meg fog indulni a tej.)
Ha csak az egyik melledből szopik egyszerre, akkor a másikból nyugodtan fejj.
Akár így, akár úgy, én inkább a köztes fejést szoktam javasolni. Ilyenkor fejhetsz egyből is, de kettőből is, keveset, de teljesen is. Ha viszont mindig csak keveset fejsz, akkor írd rá a poharakra, hogy nagy valószínűséggel csak elsőtej van bennük. (Ezt vedd majd figyelembe, ha akkor adod oda a babádnak, amikor még csak szopni fog.)
Attól pedig ne félj, hogy nem termelődik újra a következő szopiig, mert főleg szoptatás közben lesz tej, szóval nem tudsz vele spórolni. ;)
Egyébként túl sokat szerintem nem érdemes eltárolnod, mert ha nincs fagyasztóládád, csak a hűtőnek van külső/belső fagyi-része, akkor max. 6 hónapig áll el benne a tej. Én inkább azt mondanám, hogy 3-4 havonta gyűjts össze egy pár napra valót, így biztosabban tárolható. De ha valamiért gondod lenne a szopival, akkor se ijedj meg, van szakmai segítség! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!