Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lusta a lányom, csökkenti a...

Lusta a lányom, csökkenti a tejem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Próbálom cicire tenni amilyen sűrűn csak tudom, de szegénykém ilyenkor sokszor csak ordít, hogy mit akarok én ezzel megint. Lehet, hogy jól van lakva, eddig szépen hízott, most egy kicsit lassult a hízás (3 hónaposan 1 hó alatt 250 gramm). Amíg ömlik a tejcsi nyeli, aztán ha dolgozni kell érte akkor sír. Felkínálom a másikat, eszik abból is, aztán abbahagyja és vigyorog. Jókedve van, aztán alszik 4 órát következő szopiig. Ebből is gondolom, hogy jól lakott, de láthatóan, érezhetően kevesebb a tejcsi. Fejéssel nem jön már semmi. Homeos bogyót szedek.
2009. dec. 9. 10:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha fejni nem tudod, szopizni se tudná. Miből tapasztalod, hogy van benne, csak nem issza meg? Ahhoz, hogy ne csökkenjen a tejed, a lehető legjobb, ha a maradékot lefejed. Ha az egyik kiürült, csak akkor teszed a másikra, mert ellenkező esetben a legtáplálóbb tejhez nem jut hozzá a picikéd. A homeos bogyók okésak, ha mellette rengeteget iszol. 4-5 litert mond a fáma, nekem anno már a fülemen is folyt, mégsem tudtam 3,5 liternél többet meginni, de van, akinek megy. (Jó része fitolac tea volt.)
2009. dec. 9. 10:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Biztos nem üríti ki, mert ordít, nem akar érte dolgozni. Elég lenne neki pedig, sőt elég is most a 2 cici, de ahogy írod, a tápláló tejcsihez így nem jut hozzá. Gondolom ezért sem hízik már úgy. Akárhogy is próbálom, nem akar dolgozni érte!!!
2009. dec. 9. 11:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Mióta csinálja? Van egy un "szopási sztrájk" a babáknál, ez néhány napig v hétig is eltarthat, nem csak erről lehet szó? Azért kevesebb a tejcsi mert az a babab igényeihez igazodik, ha megint többet szopizik akkor majd több lesz, ne aggódj! Ha kiegyensúlyozott, mosolygós a gyermeked akkor biztosan nem éhezik, tehát nincs komoly baj, csupán egy kis átmeneti szopisztrájkról lehet szó! Cumisüveget nem kap, ugye?

www.lll.hun is írnak erőől, de nagyon gyakori jelenség, biztosan találsz többet a neten.

2009. dec. 9. 12:09
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem, nem kap cumis üveget. Szopási sztrájk? Köszönöm, utána nézek. Igen, tudom, ha többet szopizik, akkor visszajön, majdnem elapadt egy lázas betegségem alatt, de visszahozta ügyesen. Csak most ez a "lusta vagyok szopizni" fura nekem. Másik lányomnál nem volt ilyen probléma.

Köszönöm neked is!

2009. dec. 9. 12:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja arra nem válaszoltam mióta csinálja. Kb 3 hete.
2009. dec. 9. 12:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Most mennyi idős? Amit tapasztalsz, hogy 3 hónaposan lelassul a gyarapodás, az nem baj, ez nem attól van, mert kevés lenne a tej. Még az is lehet, hogy meg is áll egy-két hétre a gyarapodás.

Amit az első írt, hogy ha fejésre nem jön semmi, akkor szopizni sem tudna, nem igaz. Mindig többet tudnak szopizni, mint amennyit fejni lehet. Van, aki egyáltalán nem tud fejni, mégis évekig szoptat (pl. én).

Nem gondolom, hogy szopási sztrájkról van szó, mert akkor egyáltalán nem fogadná el a mellet. Inkább az lehet, hogy sokkal rövidebb idő alatt is jól lakik, és nem kér többet. Ez a legtöbb anyát meglepi, amikor 3 hónaposan 5 perc alatt végez az a baba, aki addig fél órákig szopott. Ne aggódj, így is elég tejhez jut.

2009. dec. 10. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!