Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tidna valaki tanacsot adni az...

Tidna valaki tanacsot adni az egy hetes lanyomhoz? Sajnos a hasznalati utasitas bent maradt.

Figyelt kérdés

Van tejem, ha szivja szinte omlik. Vele,eleg hamar beindult a tejtermeles, ahhoz kepest, hogy eleg sokat aludt az elso ket napban. Ha keltegettuk a korhazban, akkor sem akart enni. Vegul 3.nap mar eleg jol belejott a szopasba.

Fejtem is a mellem, mert tanacsoltak a szoptatasi tanacsadok. Kozben a melleim kisebesedtek, rossz technikaval szoptattam. Ezutan hasznalni kezdtem a bimbovedot, amitol egesz jol megy a szoptatas. Sajnos a mellem oriasi es a bimbom is nagy.

Amint beindult a tejtermeles, elkezdett a mellem feszulni, bedurrani. Elkerulve a nagy fajdalmakat, fejtem kifele a felesleges tejet. 60-100ml-t

ket fejtem ki egy mellbol, de meg mindig erezgem, hogy sok maradt/van benne.

Most, hogy mar itthon vagyunk szinte alkg tudom fejni. Probaltam szoptatasok kozott, kozvetlen utana, de semmi. Cseppekben jon, nem pedig "omolve, spriccelve", mint a korhazban.

Mind a ket mellem rettentoen feszes, nagyon be van durranva es mind a ket oldalon kemeny. Masszirozzuk ezerrel, foleg fejes kozben, de semmi.

Szoptatas utan se omlik belole, akkor is cseppekben jon. Pexig a lanyom szajabol oldalt mindig folyok ki a tej. Tehat boven van benne.

Hogyan tudnam kifejni teljesen a melleim?

Illetve hogyan szoptassak, hogy oldalrol is kojojjon? Milyen technikaval kell?

Jelenleg parnara fektetem es velem szemben van.

2014. febr. 9. 08:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Mennyire van tőletek a kórház ahol szültél?
2014. febr. 9. 09:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Be kéne menj ismét a csecsemősökhöz, mert az elmondásod alapján úgy tűnik, hogy mindkét oldalon el van záródva néhány tejcsatornád. Nekik van egy speciális technikájuk(ezt otthon ne is próbáld) amitől ugyan üvöltesz 2 percig a fájdalomtól, de azonnal meg fog oldódni a problémád és utána helyre fogsz jönni pár óra alatt.
2014. febr. 9. 09:17
 3/9 JnéHN ***** válasza:
Próbálj meg mellszívót használni.
2014. febr. 9. 09:19
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
Ha elég neki a mennyiség és nem gyullad be akkor nem is kell fejni! Pár hét alatt be kell állnia a kereslet kinálatnak! Annak fontos a fejés akinek nincs elég teje vagy tejlázra ván hajlama! Ha a babád jòl lakik nem kell szaporítani!
2014. febr. 9. 09:19
 5/9 anonim ***** válasza:
70%
Teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval. Én is így voltam, mint te, de egy hét szenvedés után annyira beállt a kereslet-kínálat, hogy többet nem is feszült a mellem.
2014. febr. 9. 09:58
 6/9 A kérdező kommentje:

Elso lanyomnal a korhazban, hazaerkezes napjan es szules utan egy honappal is tejlazam volt.

Utobbi 40-41 fokkal tarsult es kegyetlen volt.

Akkor ugy jottem ki a korhazbol, hogy a melleim arra is erzekenyek voltak, ha levegot vettem. Minden mozdulat fajt.

Most meg (szerencsere) nem tartok itt, de mind a ket mellem ket oldalt kemeny, feszes.

Hiaba szivom mellszivoval, onnan egyszeruen nem tunik el a tej. Pedig masszirozzuk rendesen. Elotte es kozben is.

Honalj tartasos szoptatasi pozitcion gondolkozom, de nem tudom, hogy esetleg az ezen segitene. Marmint, hogy ettol megindulna-e az a csatorna?!

Plusz, nekem azt mondtak mind a ket szulesemnel, hogy azoptatas utan a maradekot feljem ki. En ezt megteszem, de egy ora mulva megint olyan szinten tele van a mellem, hogy megorulok tole.

2014. febr. 9. 10:27
 7/9 anonim ***** válasza:
ha oldalról szeretnéd, hogy kijöjjön, akkor pl, a babát veheted úgy, hogy a kis feje a hónaljad felől lógjon a cicidhez, a karod alatt, és akkor oldalról is jönni fog a tej.
2014. febr. 9. 22:25
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia! Én is volt hasonló cipőben. 2x volt mellgyulladásom. Most 7 hós, és ha nem fejem le, rögtön begyullad!

Nekem 2dolog jött be ( ugyanez volt, feszült, éreztem, hogy tele van, de nem jött semmi), az egyik hogy forró zuhany alatt masszíroztam /fejtem a cicimet. Így mindig megindul. Volt amikor zuhany után még fél órát ment a mellszívó rajta, szerencsére szinte mindig sikeres volt:) előfordul, hogy napi 5x is zuhanyoztam. A másik, hogy "kutyapózban" ( a lényeg, hogy a cici a föld felé lógjon)

szoptattam és fejtem, mert a gravitáció segít. Ezeket a nőgyógyászom mondta, és nekem segített. Azt mondta, van akinek az is elég, ha picit előre dől, meg fejés közben meleg borogatást is tehetek rá, mert az megindítja.

2014. febr. 10. 08:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Apa is szívhatja, náluk bevált.
2014. febr. 27. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!