Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek? Csak cumisüvegből...

Mit tegyek? Csak cumisüvegből fogadja el a tejet.

Figyelt kérdés

3 hónapos babám nem akar szopni. Csak cumisüvegből fogadja el. Evés közben kiveszem a cumisüveget a szájából, odaadom neki a mellem, be sem kapja, üvölt, de úgy hogy lila a feje, utána megint megkapja a cumisüveget, elfogadja és eszik.

Mit tegyek? 2 hónapos kora óta fickándozott rajtam, és azt gondoltam, hogy kevés a tejem, és ezért- mivel 580 grammot hízott-, kezdtem neki a lefagyasztott tejet adni. A doki mondta, hogy kínáljam meg sűrűbben.

Kész vagyok! Tudom, én rontottam el...Segítsetek! Hogy tudom visszaszoktatni? Ja, mellette fejek, és az lenne még a kérdésem, hogy hány percig csináljam?

2009. dec. 6. 12:33
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
88%

Ne adj neki! Csakis cicit! Dobd a cumit a kukába!És vidd le a kukát.

Előbb-utóbb meg fog éhezni.Adj egyszer krumplit, s következőleg kínáld cicivel!

Lesz pár üvöltős napotok, de szerintem megéri. Te is sírni fogsz, ő is, de ez csak átmeneti nehézség! Hajrá!

2009. dec. 6. 12:37
 2/28 A kérdező kommentje:
1 hónapja ezt csinálja idegileg már teljesen kivagyok, próbáltam nem használni a cumis üveget de úgy üvöltött hogy majdnem elájult. Lehet az a baj hogy teát kapott cumis üvegből és rájött hogy onnan könnyebben jön?
2009. dec. 6. 12:56
 3/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! :)
2009. dec. 6. 12:56
 4/28 anonim ***** válasza:

Bocsi. Nem bántani akarlak, tényleg, de miért kapott teát, ha szopizott?

És még egy dolog, amit nem értek? 580grammot hízott a 2 hónap alatt?

Az én fiam 2 hónapos, 2950 grammal született. 1 hónap alatt nem hogy hízott volna, hanem fogyott, 2800 gramm volt. A dokinő és a védőnő is azt mondta, hogy legalább egy fél kilót kellett volna híznia. Azt mondták, hogy adjam neki a fagyasztott tejet, de inkább próbáltam többször mellre tenni, kisebb-nagyobb sikerrel. 2 hónaposan a születési súlyához képest majdnem 1 kilót hízott(3930 gramm), tehát 1 hónap alatt behozta az 1 hónapos lemaradását. Van, hogy nekünk is egy evés eltart egy óráig, mert szórakozik rajta. Azt is mondták, hogy 2 óránként etessem, de volt, hogy 5-6 óra is eltelt két etetés között. Akkor eszik, mikor ő gondolja, van, hogy óránként, van, hogy 5óra múlva. Nem minden gyerkőc egyforma. Az én fiam azóta is hízik rendesen, sosem fog kiderülni, hogy mi volt vele az első hónapban.

Ha meg végképp nem meg a szopizás, akkor vegyél olyan cumit az üvegre, amit kifejezetten újszülötteknek ajánlanak, mert nehezen jön belőle a tejcsi, azt is ugyanúgy szívnia kell, mintha szopizna. Hátha visszaszokna, ha meg nem, akkor se ess kétségbe, a lényeg, hogy anyatejet kap.

2009. dec. 6. 15:40
 5/28 anonim ***** válasza:
El kell felejtetned vele a cumisüveget, ezt a legjobban a kiskanállal való etetéssel érheted el, kegyetlen 2 hét lesz, de akkor van némi esély a cicizésre. ha meg nem sikerül akkor fogadd el hogy cumisüvegből eszik a gyermeked. Neki legkevésbé egy "idegroncs", állandó feszültségben lévő anyukára van szüksége, annál a cumisüveg sokkal-sokkal jobb. Kérd szakember (szoptatási tanácsadó) segítségét, a neten biztosan találsz telefonszámokat, sos vonalakat. Kitartás
2009. dec. 6. 16:35
 6/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

3250-nel született, 3 hónaposan 5690. Mondta a doki, hogy a minimum alatt hízott, azt mondta, h etessem többször. Utána meg olyan rossz érzés volt, hogy nem lakik jól a babám...

Aventes cumisüvegem van, az 1-es, ami csecsemőknek való. Holnap hívok egy szoptatási tanácsadót.

A teát meg a "nagy öregek" tanácsára kezdtem adni, meg hasfájós is volt. De többször nem hallgatok az "okosokra"...Első baba, a következőnél már könnyebb lesz.

2009. dec. 6. 19:38
 7/28 anonim ***** válasza:

15:40es vagyok. Nem tudom, hogy a dokid miért mondta, hogy a minimum alatt hízott. Az enyém azt mondta, hogy havonta 500-800g között kell híznia, szerintem 3 hónap alatt a tiéd igen jól gyarapodott. Az én fiam is hasfájós, mi az infacollal próbáljuk csillapítani, holnap viszont váltok angolvízre, mert az infacol már nem segít neki.

Persze, első babánál mindenki "jótanácsát" megfogadjuk. De aztán tanulunk belőle, és a második biztos könnyebb lesz. :)))

Drukkolok, hogy a picúrod visszaszokjon a szopizásra! Próbálkozz minél többször!

2009. dec. 6. 19:47
 8/28 anonim ***** válasza:
Ja, és még annyit tennék hozzá, hogy az én kicsi fiam nem eszi meg a napi "ajánlott mennyiséget" (most neki egy nap 600 grammot kellene enni, ehelyett eszik 450-500 között), mégis hízik rendesen, mert van annyira tápláló a tejem, hogy elég legyen neki. Alszik rendesen, nyugodt baba.
2009. dec. 6. 19:50
 9/28 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy többet nem hallgatok senkire sem! Az van most, hogy felolvasztom a tejet, mellette fejek, és azt meg lefagyasztom. 1 fejésre 2 mellből 90 ml-jön le. Tartalékolni akarok, ha már így alakult, mert legalább 6 hónapos korig akarom "szoptatni". Köszi a választ!
2009. dec. 6. 20:05
 10/28 A kérdező kommentje:
Most, hogy tudom mérni 2 nap alatt több mint 1 litert evett meg. Bár most azt hallottam , h 3 hónapos korban van egy növekedési hullám, ilyenkor többet eszik. A tejem tuti jó, mert fejés után vastagon áll a zsír a tetején.
2009. dec. 6. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!