Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig kell mérni azt, hogy...

Meddig kell mérni azt, hogy mennyit szopizott a baba. Hogyan szabaduljak meg a mérlegfüggőségemtől?

Figyelt kérdés
9 és fél hetes a babám, csak anyatejet kap.Minden szopit mérek és este az utolsó szopi után cumisüvegből adok neki a lefejt tejből annyit amennyi hiányzik a súlyhoz képest kiszámított / előírt/ mennyiséghez képest.Szépen fejlődik, 2680 volt a legkisebb súlya, most 4200 g.Szeretném már ezt a méricskézést abbahagyni, de félek, hogyha nem mérek és nem adok neki este még kiegészítést / ált. 50-60 ml/ akkor nem fog így gyarapodni. Pedig lehet, hogy ő nem egy tankönyvi baba és a kevesebb is elég lenne neki.
2008. júl. 17. 13:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Én ezért nem veszek mérleget. A védőnő és a gyerekorvos is méri majd, az igényeinek megfelelően kap hamit. Sajnos, tényleg rá lehet kattanni...ha megnyugtat, hogy mindig méred, tedd azt. Szerintem idővel fog kopni a dolog. Majd, ha 100%-osan biztos leszel magadban és nem fogsz úgy aggódni.
2008. júl. 17. 13:52
 2/6 anonim ***** válasza:

szia ne mérd mindig inkább havonta menj el a védőnőhöz és ott mérd meg nekem a kisebbik lányom most 18 hónapos és volt olyan az első hónapokba hogy havi 1,5 kg-ot hízott de olyan is volt hgoy csak 20dkg-ot

szerintem csak 1 hónapig lett volna jó ha nálad van a mérleg

a baba úgyis jelzi ha még éhes ők így vannak beprogramozva

2008. júl. 17. 14:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Pont tegnap voltam egy előadáson a szoptatásról és ott azt mondta a csaj, hogy ha mindenképpen mérni akarod, akkor mérd naponta egyszer, mindig ugyanakkor, de etetés előtt meg után mérni aztán azon agyalni, hogy most miért nem evett annyit mint legutóbb, nem szabad. Te sem eszel mindig ugyanannyit... a baba meg úgyis jelzi ha nem elég neki amit szopizott. Én nem fogok mérlegelni az tuti.
2008. júl. 17. 14:24
 4/6 anonim ***** válasza:
mi az hogy előírt mennyiség? ki írta elő? minden gyerek más, nem lehet szabályt írni arra, hogy mennyit egyen! száz évekkel ezelőtt nem voltak ilyenek, mégis minden gyerek megkapta ami kellett neki... tegnap hallottam, hogy létezik olyan, hogy síráselemző. Megmondja, hogy miért sír a gyerek. Az se normális, aki ezt kitalálta... hallgassatok az ösztönökre! Ha képesek voltunk teherbe esni és megszülni a gyereket akkor talán etetni meg gondozni is tudjuk úgy, ahogy kell neki!
2008. júl. 17. 14:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. júl. 17. 14:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán ne mérd.Úgyis észreveszed ha éhes vagy szomjas.Majd a tanácsadáson megmérik, épp elég az.
2008. júl. 18. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!