Szoptatas alatt mit, mikor es mennyit kezdtetek el sportolni vagy akar fogyozni?
Vilageletemben vekony voltam, az elso terhessegem alatt is, nem is hiztam se sokat, se keveset, mar a korhazbol hazaerve visszanyertem a sulyom. Viszont szoptatas alatt (1,5 ev) lassan, de biztosan felszedtem 8 kg-t, igy kezdtem a kovetkezo terhesseget, most tobbet is hizom, kezdek kicsit beparazni ettol. Utolso honapban vagyok, Karacsony, sutihegyek, hat nem most fogok tornazni es salatat enni, de nem szeretnek meg a szoptatas alatt is ujra hizni, ezert kerdem, hogy ti mikor kezdtetek el mozogni, hogyan fogytatok.
Lecci ne azok irjanak, akiket fogyaszt a szoptatas maga is, mert ahogy irtam, engem spec pont hizlal...
2-2,5 Hós volt a fiam amikor a lábamra kezdtem sportolni.mert az valahogy a terhesség alatt meghusisodott..
A leg magic tornagépet kezdtem használni napi 2x 9 percet
A yout.be-on találtam ehhez videókat
Az evésbe nem változtattam mert nem akartam kockáztatni a tejem
Most 15 hós a fiam..nemrég hagyta abba a szopit
8 kiló másfél év alatt? :) én 5 hónap szoptatás alatt híztam ennyit :) :)
ne aggódj, ez nem hízékonyság... az a hízékonyság, amit én műveltem :) :) :)
elméletileg 3. hónaptól könnyű mozgás még jó is. tavasszal úgyis jó a friss levegőn mozogni, napi 2 óra séta a gyerekekkel már elég jó mozgás!
szerintem az első perctől kezdve ha ügyelsz a kajabevitelre, akkor is van tejed... van egy ismerősöm, cukorbeteg, és nem gyógyszerrel, hanem étrenddel vigyáz magára, mégis rengeteg és tápláló teje van.
(azt mondják, az Atkins féle diéták tilosak, nem lehet a szénhidrátot megvonni teljesen pl. de ha Rubint Rékát kérdeznéd, ő pl. a testmozgást és az egészséges táplálkozást is ajánlaná már az első perctől kezdve) :)
ui: azért mikor bíztam magamban, és tudtam, van bőségesen tej, már odafigyeltem, ill. ahogy növekszik a gyerek, egyre kevesebb időm van enni, szóval már ment azért ebből le. (reggel és este tudok szinte csak enni, de tej van bőven. a testmozgás nekem a háztartás és a séta, majd ha már szalad a gyermekem, akkor a "futás utána" is jó lesz edzésnek) :)
amúgy meg olvastam valahol, hogy a nők a szoptatás elhagyása után nyerik vissza régi alkatukat. mivel éppen abbahagytad a szoptatást, mikor várandós lettél a második babával, nem tudhatod, hogy nem ment volna-e le egy normál életmóddal az a plusz 8 kiló!
Fogyókúrázni tilos szoptatás alatt, viszont egészséges diétát tarthatsz. Egyél rendszeresen, figyelj a bevitt szénhidrát mennyiségére, igyál sok vizet :)
Mozoghatsz is, de a mellizmos gyakorlatokat és a durva megterhelést kerüld. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!