Miért akarnak egyesek a hozzátáplálás kezdetén 1-1 szoptatást máris kiváltani?
Én pl. azért tettem kezdő anyukaként, mert rossz tanácsokat kaptam: kevés a tejed, már nem elég neki, ha kiváltasz egy-két étkezést, akkor a következőnél jól tudod lakatni, mert több tej termelődik stb.
Ma már tudom, hogy ez butaság volt, és a 2. és 3. gyerkőcnél már nem így csináltam. Szerintem gyerekfüggő is, kinek mi az igény, nekem a középső 6 hónapos korig csak szopott, 9 hós koráig minden szopi megmaradt, miközben már evett más is, és másfél éves koráig szoptattam, utána már nem igazán volt tejem, a legkisebb is hasonlóan alakult.
Mivel már van sok személyes tapasztalatom, én a környezetemben inkább azt látom, hogy sokszor kap a kezdő anyuka rossz tanácsot/tanácsokat jóakaróktól, hogy márpedig így kell meg úgy kell, és elhiszi azt.
Rólam már lepereg, amikor azzal piszkálnak, hogy miért szoptatok még, mikor már jár a gyerek (ugyan mi az összefüggés kérem) meg hogy miért nem adok már neki mást x hónaposan, bezzeg az ő gyereke 4 hónaposan már a töltött káposztát is...
Miért, hova sietünk?
1-es, így természetesen érthető!
2-es, a végén írtakat én is megkapom anyóstól. már csokit, meg danettet adna a lányomnak, ja és mézet!!! és én vagyok a rossz anya mert nem adok neki! de a tárgyra visszatérve, a sok rossz tanács tényleg igaz sajnos :/ néha olyan butaságokat hallok, tapasztalok.
Nálam is élen jár az anyós, és mindig azzal érvel, hogy az ő gyerekei is felnőttek, és semmi bajuk nem lett.
Nálam ezek verték ki a biztosítékot:
-3 hónaposan már narancslével kell itatni, hogy kapjon C vitamint,
-3-4 hónaposan tejbegríz cumisüvegből,
-4-5 hónaposnak a kezébe kell adni a csirkecsontot, hogy szopogassa, mert jót tesz a kis ínyének,
-és hát a tehéntej természetesen, mert jobb(!) mint az anyatej.
És még sorolhatnám, de ez már más téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!