Mit tegyek, hogy beiduljon a tejtermelés, illetve hány napig nem kell izgulni miatta?
5 napos kisfiú anyukája vagyok és sajnos még mindig csak előtejem van, 2 napja eszem a homeo bogyókat, iszom a laktoherb teát és olajjal is maszírozom a melleimet. Olyan aranyosan szopik a babám, nagy igénye van rá, de a mérleg szerint mx. 3 grammot tudok neki adni, ezért tápszereznem kell őt!
Nagyon bizakodom, de el is vagyok picit keseredve.
Tudtok valami biztatót mondani???
A homeo bogyóval okosan! Addig szabad csak amíg beindul a tejtermelés utána ne mert elapaszthatod. Azt hiszem 3 nap után kell benne kis szünetet tartani. Én sajnos poruljártam vele annyira kartam sszoptatni. A Laktoherb és a többi napi 1-2 bögrényi. Sok folyadék kb 3 l és azt mondják az alkoholmentes sör is jó. Lassan mostmár el kell induljon.
A lényeg a fejben dől el.
Éljen az anyaság, jó babázást.
Nekem is nagyon nehezen indult meg a tejem, a kórházból úgy engedtek haza hogy tápszeres pótlás kell a babának, de csak az első héten kellett esténként egy kevéske tápszer kiegészítésként. Szoptass nagyon gyakran ( én az első 2 hétben óránként szoptattam, éjjel is ), nyugodtan etess mindkét ciciből, és ne méricséld mennyit szopik a baba. Figyeld hogy legyen pisis-kakis pelusa, fontos a testkontaktus, egyél-igyál, pihenjél rendesen és meglátod beindul a tej. Nekem bevált a More Milk indulásnak, az őszilé, és az alkoholmentes sör. Most csak homeos bogyókat eszem és boldogan szoptatok, a babám gyönyörűen gyarapszik. Tápszert csak végső esetben adj, inkább sokat szoptass.
Kitartás!!! És bízz önmagadban, a tej szopi alatt fog igazán termelődni ezért a fejés sem igazán mérvadó!!!!
Egy 3 hónapos baba anyukája
Ne legyél elkeseredve. Az a lényeg hogy ne is gondolj arra hogy nem fogod tudni szpotatni. Nekem is kevés volt a tejem az elején aztán kipróbáltam az urtica CH5-öt. Ettől megindult a tejtermelés . Kifiam 14 hónapos és még mindig szopizik. Az első időkben gyakran tedd mellre ez is elősegíti a tejtermelést. Nekem a tea nem vált be nagyon görcsölt tőle a baba hasa. Miután beindult a tejtermelés de én úgy éreztem hogy nem elég feszes a cicim én bevettem pár homo bogyót és máris lett elég tejem. Én 100%-ig nyugodt szívvel ajánlom neked.
A barátnőmnek is ez segített 1 hónap után teljesen leállt tápszerről és ma is csak és kizárólag anyatejjel táplálja a kisfiát(12 hónapos). Van remény csak bizz magadban és a babádban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!