Mit csináljak? Kezdjek el fejni?
Holnap lesz 7 hete, hogy császármetszéssel megszültem a kislányom.Pár napig semmi problámám nem volt a szoptatásssalMost viszont mintha kevesebb tej termelődne. Pedig rendesen eszem,eddig napont 4-5 liter folyadékot ittam, tegnap már 9 litert erőltettem le.
Ha elkezdem fejni több fog termelődni? És csak abból fejem le a maradékot amelyikből épp szopizott, vagy a másikat is lefejhetem? És mi a véleményetek kézzel vagy inkább mellszívóval könnyebb, gyorsabb és fájdalommentesebb a fejés?
1.Elképzelhető,h csak te érzed úgy,h kevesebb a tej,mert ilyenkorra már beáll annyira a kereslet-kínálat,h nem érzed azt amit az elején,h kőkemény,és szétdurran a tejtől-de a mennyiség elég a babának.
2.Ha szaporítani akarod fejéssel,akkor szoptatás után mindkét mellet fejd ki.A kifejt tejet lefagyaszthatod,ez kicsit pszichikailag is segít,mert van tartalék.Általában mellszívóval könnyebb,de van akinek csak kézzel megy,és úgyis ki tudja a mellet üríteni.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Első válaszoló: Ha mind a kettőt kifejem, következő szoptatásra termelődik annyi, hogy elég legyen?
Első vagyok.
Persze,h lesz.Gondold csak végig,van aki mindkét mellből szoptat.:)Én ikreket is szoptattam,fél évig csak anyatejesek voltak,és minden szoptatásra lett elég tej mindkét mellben.
Előző vagyok, most jut eszembe, hogy mindkét fiamnál 6-7 hetes kor körül pont ilyen "válságot" éltünk át, úgy tűnt, nem elég a tej, pedig minden rendben volt, csak feleslegesen stresszeltem.
Nem szabad ennyit innod, mert felborítod a folyadék-háztartásodat, és akár még kevesebb is lehet a tej. nem úgy van, hogy minél több folyadékot viszel be, annál többet termelsz, ennél azért bonyolultabb a folyamat. 3, max. 4 liter bőven elég, és ne erőltesd, mert pont az ellenkezőjét éred el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!