Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Vannak itt olyan anyukák,...

Vannak itt olyan anyukák, akiknek csak anyatejes babái nem túl nagyok? Vagy csak az enyém sovány?

Figyelt kérdés

Értem itt a súlyra, mert ezen az oldalon valahogy szinte mindenkinek már 3 hónaposan 7 kilós babája van.

Ennek ellenére az én 5 hónapos babám alig 6 kiló, pedig csak anyatejet kap.

2009. nov. 13. 11:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj! Az én kislányom is a vékony babák közé tartozik. 6 hósan volt 6120 gramm. Szóval ne aggódj. 1 évesen volt 8400 gramm. Most 18 hós és 10,5 kg.

A dokinénink mindig csak dicsérte, hogy milyen formás, egészséges, szép baba. Szóval nem a kilók számítanak, hanem, hogy folyamatos legyen a súlygyarapodás! :-)

18 hós kislány anyukája

2009. nov. 13. 14:12
 12/15 anonim ***** válasza:

Az én babám se nagy. 9 hónaposan 7,5 kiló és 72cm, 6 hónaposan volt 6,5 kiló és 3160g-al született. Nekem is jó hallani, hogy vannak még rajtam kívül akiknek nem olyan nagy a babájuk. A normális súlyban benne vagyunk bár tény, hogy inkább az alsó határ felé tendálunk. A Te babáddal sincs semmi gond, sőt 5 hósan nagyon szép a 6 kiló főleg, hogy 3kilóval született. Ne aggódj!

Nekem is megjegyezte egy ismerős, hogy "Ő inkább olyan kicsi, nem?" "Hát...nem nagy." mondtam. Aztán korrigált, hogy aranyos kis pöttöm panna. :) Szerintem nem vékony különben. Akkor pocakja van, hogy még az apja is megirigyelhetné! :D

2009. nov. 15. 11:23
 13/15 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, azt elfelejtettem, hogy anyatejes volt 5,5 hónapig de már 4,5 hósan kóstolgatott mert akkor kezdett lassulni a hízása és a védőnő ezt javasolta. Nem változtatott semmit a dolgon ill. inkább csak rontott.
2009. nov. 15. 11:25
 14/15 anonim ***** válasza:
szai ne aggodj, az en babom is picike es 3050g-al szuletett. Most 3 honapos es alig 5 kilo. Nem kover, nem sovany, fejlodik szepen. Nalunk itt kulhonban kifejezetten ellenjavaljak a hozzataplalast 6 honapos kor alatt a kulonbozo etelallergiak miatt. szerintem ha van eleg tejcsid es babo fejlodik rendesen akkor meg nincs ertelme meg hozzataplalni. Tenyleg vannak akkora babak de hidd el azok nem szepek mar.
2009. nov. 17. 02:35
 15/15 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamat is mindig lesoványozzák. Pedig a gyerekorvos szerint is tökéletes a súlya a korához képest.3810g és 51cm volt amikor megszületett. 6 hónapos koráig csak szopizott, és most 8hónaposan 8400g, és 77cm. 3hónaposan már megfordult, 5és fél hónaposan ült, és alig múlt 6hónapos, amikor elkezdett mászni. Most meg már kapaszkodva lépeget egyet-kettőt. Szóval nagyon mozgékony :))) én is aggódtam, hogy nem elég kövér,mert a környezetünkben lévő babák mind jóval nehezebbek (bár egyik sem olyan eleven, mint az én manóm) de azt mondta az orvosa, hogy inkább annak örüljek, hogy ilyen kis tekergő:)))
2009. nov. 17. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!