Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Volt már olyan 4-5 hónapos...

Volt már olyan 4-5 hónapos csak anyatejes babátoknál, hogy az egyik héten egy grammot sem hízott?

Figyelt kérdés
2009. nov. 11. 21:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálam volt, de azt mondta a védőnő, hogy amíg nem fogy addig nincs gond. De azért mondta, hogy lehet már nem elegendő a tejem (ami szerintem lehetetlen mivel, sokszor folyik még)és hogy nyugodtan adhatok már neki gyümölcsöt stb.

Nekem most 6 hónapos a babám és 6 kiló.

2009. nov. 11. 21:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, elég a tejed és tápláló is! Most ennyire van szüksége. Kisfiam 3 éves, kislányom 7 hónapos, igény szerint szoptatta őket a feleségem (minden tiszteletem az övé). Mindkettejüknél voltak ilyen időszakok, és nincs semmi bajuk:) Magadra hallgass, bízz az ösztöneidben!
2009. nov. 11. 22:17
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Az első válaszolótól kérdezném: a te babád megduplázta már a súlyát? az enyém még nem, és tiszta ideg vagyok ez miatt. kb 300 gramm hiányzik még hozzá. hetente csak 100 grammokat hízik, bár igaz, hogy lassan egy hónapja fogzik és iszonyatosan fáj az ínye, így nem eszik annyit amennyit régebben, és emellett pedig egész nap izeg-mozog. Nem szeretnék tápszert adni neki, csak azért, hogy meglegyen a duplázás. A cumisüveget amúgy el sem fogadja...

Különben egy nagyon nyugodt, mosolygós vidám baba. A kaja után még soha nem sírt, hogy éhes lenne... de, hogy egy grammot sem hízott az utóbbi napokban.. már kezdek tényleg aggódni.

2009. nov. 11. 22:40
 4/6 anonim ***** válasza:
A én lányom 8 hónaposan duplázott, akkor lett 8 kiló.
2009. nov. 12. 08:06
 5/6 anonim ***** válasza:

A duplázás attól is függ, mekkora súllyal született. Mert ugye sokkal könnyebb a 2 kilót duplázni, mint a 4-et. Az én lányom 4 kilóval született, nálunk 5 hetesen volt egy hét, mikor nem hízott semmit. Engem is a tápszerrel riogatott a gyerekorvos, de nem hagytam magam. Fejtem, sűrűn szoptattam, és közben én is agyonaggódtam magam, állandóan méricskéltem....

Végül kihúztuk fél éves korig a kizárólagos anyatejességet, de nem volt könnyű. Pedig a babám nyugodt, vidám kislány volt, de én a számok bűvöletében éltem, és ha épp csak annyit hízott egy héten, ami a minimum, akkor már aggódtam.

Ja, és az én lányom is valamikor 8 hónaposan duplázta meg a súlyát.

Most csinos 3 éves nagylány! Nemkövér, de nem is sovány, nyúlánk, magas, iszonyat jó mozgású, kiegyensúlyozott gyerek.

Nah, szóval kitartás, mindent jól csinálsz!!!! Ha a babád nyugodt, vidám, van sűrűn paisi, kaki, akkor nincs alultáplálva!!!! Esetleg annyit tehetsz, ha eddig nem úgy csináltad volna, hogy visszarakod arra a melledre, amiből előzőleg evett. Mert ugyebár először a híg, vizes tej jön, ami szomjat olt, aztán a sűrű, zsíros tej, ami táplál, hízlal. Tehát, ha evett az egyikből, köv. alkalomkor ugyanerre teszed vissza, hogy a maradék hátsó tejet is kiszopizza. Fontos, hogy lehetőleg ne teljen el 3-4 óra a két szopi közt, mert akkorra ugyanúgy megtelik mindkét mell, tehát onnastól mindegy, melyiken kezded.

Amúgy nem értem, miért kellene hamarabb elkezdeni a gyümölcs kóstoltatást, ha nem gyarapszik. Az almától még annyira se fog, nem egy hízlaló gyümölcs! :-)

Minden jót nektek, és kitartás!!!!

2009. nov. 13. 10:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia, nálunk épp most van ez az időszak a 4.5 hónapos babámnál. Régen nagyon sokat evett, most meg elég neki az egyik cicim egy evésre, ami kb csak 60-70 ml. Emiatt nem is hizott az előző héten szinte semmit. És ami a legjobban aggaszt, hogy mikor próbálom megetetni a legtöbbször ordit mikor a szájába kerül a cici, mint aki undorodik tőle. Nagy türelem kell mire végre elfogadja. Fogalmam sincs ez mitől van, már teljesen kivagyok hogy emiatt csökkenni fog a tejem. Tegnap pl úgy aludt el hogy nem is vacsorázott, mert nem fogadta el a cicit. Amúgy amiatt soha nem sir hogy éhes, vidám, kiegyensúlyozott baba, de nem tudom mi lenne ha nem etetném meg 3-4 óránként, jelezné-e magától hogy éhes.
2009. nov. 13. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!