Cumizavaros lesz a babám, ha egyszer üvegből kap lefejt tejet?
szerintem egyszeri alkalom nem fogja befolyásolni !
mi is próbáltunk a cicimániás kisbabánknak pár hetesen cumiból babavizet adni - kánikula volt, a párom szerint kell neki víz kiegészítésnek (szerintem nem, csurig volt a pelus pisivel) nem is volt hajlandó inni a cumiból :)
azt mondják, egy alkalom már okozhat cumizavart, de szerintem ennél ügyesebbek a babák...
lehet, hogy nem is fogja elfogadni :)
Ha már rendesen megtanult szopni, akkor nem.
sőt, van, aki azt mondja, hogy jó, ha néha adsz neki, mert különben nem fogja soha elfogadni.
Én a fiammal úgy jártam, kb. 4 hónapos volt, amikor először otthagytam anyura, fejtem le neki tejet, nem tudta vele megetetni. Nem fogadta el később sem, soha nem használtunk cumisüveget.
Van amelyik baba cumizavaros lesz es van amelyik nem.
Egyebkent nem "divat" a cumizavar,csak sok anyuka nem tudja, miert nem tud, akar,szopni a babaja.
OkozHAT, de ez nem törtvényszerű.
Az első 4-6 hétben (pontosabban, amíg ki nem alakul a baba helyes szopási technikája, amit már valamennyire be is gyakorolt), addig a legnagyobb a technikai zavar kockázata. Később, ha egyáltalán elfogadja még az üveget, már kisebb az esélye, hogy megzavarodik. - A rendszeresség nyilván itt is növeli a kockázatot.
A másik, úgymond szándékbeli zavar (hogy elkényelmesedik az üvegen) elvileg később is, bármikor fennáll, ez viszont inkább rendszeres használatnál fordul elő.
Namost, ha teljesen le akarod nullázni a kockázatot, akkor adjátok a picinek kanállal vagy pohárból a tejet, biztos, ami tuti. De ha nem aggódsz ezen annyira (elvégre 1 alkalmat írtál, ami azért elég kevés:), illetve úgy látod, hogy jól, ügyesen szopizik, és mondjuk az eddigiekben se volt ilyen jellegű nehezítő körülmény(!), akkor adhatjátok neki üvegből is, ha úgy látjátok jónak. Hogy a lányomat idézzem, "egye kutya". - De a fő cél gondolom továbbra is a szopi, amit szem előtt tartasz. :)
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
A babám nem fogadta el az üveget, pohárból viszont nagyon szépen megivott 60 ml-t. Úgy tűnik, a cumizavar nálunk nem jön majd elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!