Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért lassult le a babám hízása?

Miért lassult le a babám hízása?

Figyelt kérdés

Kislányom 8 hetes. 3140 grammal született. 1 hósan 4150 volt, 6 hetesen 4840. A legutóbbi, 6 hetes mérés bodyban+pelenkában történt. A védőnő is elfelejtett szólni, hogy vegyük le a pelust. Itthon volt indulás előtt peluscsere, nem tudom mennyi pisi volt benne.

Ma mértük fürdés és evés előtt meztelenül, 4950. Hivatalosan csak 10 dkg 2 hét alatt, ha tényleg pisis pelust nézzük, akkor is csak kb 20 dkg 70 helyett. Tudom, hogy a 70 sok, de akkor is nagyon lelassult. Nyúlt, az biztos. Alszik sokat, pisis pelus is, kakis is, csak anyatejes.

Nem elég tápláló a tejem? Mi lehet a baj?

2013. szept. 21. 22:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Brutálisan sokat hízott, úgyhogy tápláló a tejed. Az sem biztos, hogy lelassult, mert nem tudhatod mekkora volt a pelenka súlya. Egy átlagosan hízó baba kb. 6 hónapos korára duplázza meg a születési súlyát.
2013. szept. 21. 22:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az en babam 6 hetes. 3400g jottunk haza a korhazbol. 5 hetesen 4900g volt, az orvos is csak nezett. :) azt mondtak ilyenkor elofurdul ha kesobb nem hizik, csak tartja a sulyat. O is anyatejes es ket orankent szopizik altalaban.
2013. szept. 21. 22:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Sztem semmi baj nincs vele.

"Az első négy hónap során hetente mintegy 150-200 g-mal gyarapszik a csecsemők súlya, így havonta átlagosan 600-800 g-mal mutat többet a mérleg. Minimumként a havi 400 g-ot említik a szakemberek. Vannak azonban csecsemők, akik „csak” havi 500 g-ot híznak, és lehetséges, hogy mások havi 1 kg-ot szednek fel, de egyik sem tekinthető kórosnak, ha a csecsemő fejlődése normális. A hízás üteme nem egyenletes; előfordulhat, hogy egy-két hét eltelik, és szinte alig hízik valamit az egyébként egészséges csecsemő, és a következő hetekben bepótolja a lemaradását,- ez sem ad okot aggodalomra."

2013. szept. 21. 22:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Iszonyatosan sokat hízott a babád, ne is akard, hogy még többet hízzon.

Ha már most ennyit nőtt, remélhetőleg egy időre megáll a hízásban.

Gondolj már bele, ha folyton ugyanannyit hízna, 1 éves korára egy bálna lenne...

Teljesen jó a súlya, ne aggódj.

2013. szept. 22. 07:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is teljesen jó a súlya :) nálunk úgy van, hogy a védőnős mérés az body+ pelus, itthon meg meztelenül mérem hetente 1x. Szóval amit a kiskönyvébe írnak, ott mindig hozzáadódik egy body+pelus súlya
2013. szept. 22. 11:47
 6/9 xStefix ***** válasza:
81%

Kérdező, mindent leírtál, ami ellensúlyozza az aggodalmad: a babád hosszra nőtt, pisi-kaki rendben van, csak tejcsit kap, szépen alszik, gondolom, a hangulata is általában megfelelő. Hát mindez pontosan azt mutatja, hogy szépen fejlődik és hogy a babák hízása nem egyenletes(!).

Ahhoz mit szólsz, hogy az én fiam az 1. hónap alatt 1,5 kg-t hízott? :) 12 hetes korára már duplázott (7 kg), 7 hósan pedig 9,5 kg volt. Aztán hopp, megállt a dolog és 1 évesen már "csak" 11 kg-ra hízott meg. Az utolsó 5 hónapban hízott annyit, mint anno az elsőben... szóval ennyire változékony ez, ne várj folyamatos, egyenletes hízást!

2013. szept. 22. 12:55
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2013. szept. 24. 20:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Hasonló a tapasztalatom,mint xStefix-nek.

Fiam 4 kg-val született,anyatejes,1 hósan volt 5,5kg...4 hósan volt 8 kg,ekkor lelassult a hízása és 1 évesen "csak" 11,7kg volt.

Szóval nyugi!Bár én is paráztam állandóan,hogy csak 30dkg-t hízik havonta :D

2013. szept. 24. 21:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

bocs elírtam 1 évesen 10,4 kg volt

18 hónaposan volt 11,7kg :D

2013. szept. 25. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!