Miért fáj ennyire? Mindig fájni fog?

MOst lövell be a tej, tehát ez még normálisnak tekinthető, és természetesen nem marad így!
Tedd a babádat mellre minél gyakrabban, de mindig, amikor kéri, ő tudja a legjobban kiszívni.
Arra figyelj, hogy ne csomósodjon, ez azt jelenti, hogy a duzzadt fájós mell még oké, de ha csomót érzel benne valahol (ez kitapintható, és még sokkal jobban fáj érintésre), akkor ki kell masszírozni és fejni, illetve a babával "kiszivatni".
Viszont a jelek szerint van bőven tej, tehát arra figyelj, hogy csak annyit fejj, amennyi mindenképp szükséges, mert a fejés önmagában még jobban növeli a mennyiséget.
A kereslet-kínálat beállta után szép puhák lesznek újra a melleid, ez olyan 2-3 hét.
Ha nagyon nem boldogulsz, akkor kérj telefonos segítséget profi szopis tanácsadótól. Itt találsz:
www.ibclc.hu, vagy www.lll.hu
Gratulálok a babához!
első

Próbáld meg minél gyakrabban cicire tenni a picurt. Figyelj a jó száj-tartásra, ajkai mindha kifelé csücsörödnének. A hasatok mindig egymás felé nézzen.
Ha még kórházban vagy, mutasd meg valakinek, lehet begyulladt a melled.
Elméletben a szoptatás nem fáj, ha valaki jól csinálja. Hááát nekem is fájt, legalább két hétig, míg végre jobb lett. De utána 2 évig szoptattam, minden gond nélkül :-)
Kitartás! :-)

Ha még napokig fáj, ajánlanék egy szoptatási tanácsadót, telefonban is nagyon készséges.
E-mail: info@szody.hu
Telefon, sms: 06-30-320-1497
Nekem a baba szájában lévő nem tom mitől :) gombás lett a mellbimbóm, már sírtam, annyira fájt. Én is azt hittem a belövellésre kell várni... Persze az én esetem ritkább, gondolom... Judit adott krémet és jó lett, ennek 19 hónapja, azóta szoptatok. :)
Szóval ha megvan a megfelelő technika (ebben is segít, ha nem megy...), van belövellés, nincs mellgyulladás és már nincs tipped mi a túróért fáj, szívből ajánlom neked.
Kitartást kívánok és gratulálok a babádhoz!

Annyira megoszlanak a vélemények a fejésről. Nekem azt mondták, ha fejem, nem alakul ki a kereslet- kínálat és elapad a tej...
A meleg vizes zuhany segít, ha tudsz alatta állni 15-20 percet és közben masszírozod a melled, vagy ki belőle a felesleget, csak ne mellszívóval.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!