Miert nem lehet illatszereket hasznalni szoptatas alatt?
Az a bajom, hogy nagyon budosnek erzem magam, hiaba mosakodok alaposan... Kicsit megizzadok, es kesz. Van aki szerint a honaljdeo is illatszernek szamit, igy azt sem hasznalhatnek... Probaltam mar hintoporozni magam, de az meg becsomosodott, es ugyanuy budos voltam...
Igazabol azert zavar nagyon, mert amugysem tudok magammal annyit foglalkozni, mint regen, es nem szeretnek izzadsagszagu anyuka lenni. Bar a ferjem nem szolt meg semmit, de attol is tartok, hogy ha nagyon elterek a megszokottol, kiabrandul belolem... Mar igy sem tudom, es nincs is energiam fenntartani a regi kulsosegeket, de azert szeretnek apolt maradni...
Hát én ilyesmit még nem is hallottam.
Az rendben van, hogy nem locsol magára az anyuka veszett szagú kölniket, de hogy egy visszafogott illatot ne használhasson?
Próbáld ki pl. a Dove termékeket, azok nagyon "halvány" illatúak, vagy ha semmiképpen nem szeretnél illatot magadon, vegyél a gyógyszertárban Antisudorica ecsetelőt (izzadásgátló, színtelen folyadék). Ha ez utóbbit használod, teljesen "szagtalan" leszel.
Te miről beszélsz??
Már miért ne lehetne!!??Ne viccelj már!
Én használok hónaljstiftet,sprayt,parfümöt is.
8 hónapja szoptatok,semmi baj vele.
Nem is értem mi kárt okozhatna??
Az illatszerek rákerülnek a baba börére és igen erösen allergizálnak - sokkal jobban, mint bármilyen ételféleség.
Viszont mivel a tejmoirigyek az izzadtságmirigyekböl feljödtek ki, szoptatás alatt természetes, hogy erösebben izzadsz is.
Mosakodj naponta többször, és utána kend be magad KEVÉS olivaolajjal, és maszirozd a bödörbe. NEM VICC!!!! Az olivaolaj erösen dezodorál, és a babának sem árt. (És nem leszel töle salátaszagú, hanem megmarada a tiszta bör-illat rajtad.)
Én sem hallottam, de nekem elsőre az alumíniumos izzadásgátlók ugrottak be, hogy biztos amiatt nem javasolják. De akkor használj natúr dezodorokat, amiben nincs alumínium és ne csapd a hónod alá a gyereket. :-)
A natúr deók szerintem nem allergizálnák, vagyis ha igen, akkor más is.
Hát szép lett volna, a nyáron nem használtam volna dezodort...fujci :)
Hasznáéj nyugodtan, de nem vagy nyugodt, akkor tényleg vannak aluminium meg egyéb mentesek. De egyébként tényleg azért mondják legföképpen, mert hogy a baba a te természetes illatodat szereti és ismeri, de ettől függetlenül megszokja ám a parfüm illatot is, mikor elmentünk otthonról én mindig fújtam a blúzomra, mindig ugyanazt, soha nem volt ebből gond, 9 hónapig szoptattam.
Viszont az tényleg nem jó, ha babaára kerül a parfümből, ezért fújtam én is a ruhámra, mert pl anyósomhoz mikor hozzábújt, és a nyakáról ráment a pici pofijára (mivel a bőr nem szívja úgy be, mint egy anyag, arról áttapadhat), ott mindig kiütéses lett, 2 napi sudocrem tette mindig helyre. Szóval ez igaz. De ha a ruhádra fújod, abból nem lesz baj...tapasztalat.
Egyetlen eset volt egyébként hogy illatok bezavartak a szoptatásnál, amikor egyszer szopi előtt közvetlenül lezuhanyoztam, akkor nem akart szopizni a lányom, lefejt tejcsit viszont jóízűen megette, pedig már 4 hónapos volt, feltételeztem hogy megismer a természetes illatom nélkül is, de nem, fel kellett vennem a hálóingemet, és akkor nyugodott meg. :) Úgyhogy erre figyeltem csak, a többi semmi gondot nem okozott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!