Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Vaspótlás szoptatás alatt?...

Vaspótlás szoptatás alatt? Sokan szedtek?

Figyelt kérdés
3 hónapja szoptatok, de csak most olvastam, hogy ameddig a babát kizárólag szoptatjuk, gondoskodni kell a fokozott vasbevitelről is, célszerű tovább szedni a terhesség alatt bevált vaskészítményt.
2009. nov. 3. 11:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Én szedtem a rágótablettát szoptatás alatt is. Sajnos csak 3 hónapig. :(
2009. nov. 3. 12:01
 2/10 A kérdező kommentje:

És próbálkoztál valamivel, hogy ne apadjon el?

Én is most azt érzem kevesebb a tejem, és kezdek kétségbe esni, hogy pótolni kell hamarosan.

2009. nov. 3. 12:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen,érdemes vasat szedni,ahogy terhesség alatt is. Én Elevitet szedek,4,5 hónapos a babám,csak anyatejes.
2009. nov. 3. 12:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem a dokim mondta, hogy amíg szoptatok szedjem a vasat, terhesvitamint és a folsavat is. A babám 14 hónapos, még szopik kb. 1 hónapja derült ki, hogy így is kicsit alacsony a HGB-je. Igaz, hogy kb. két hónapja nem szedtem vasat, mivel azt gondoltam, hogy már nem kell.... tévedtem. :( Most a babámnak kell vastartalmú multivitit szednie.
2009. nov. 3. 14:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Én elevitet szedtem terhesség/szoptatás alatt, meg most is.
2009. nov. 3. 14:23
 6/10 anonim ***** válasza:

Igen, próbáltam: Laktoherb teát (hasfájást okozott), különböző homeós bogyókat, nem váltak be, rengeteget ittam, sok levest ettem, rántott leves, tojás leves, fejési technikák... fejtem szinte minden szopi után.... de a kisfiam egy idő után elfordította a fejét, bármit csináltam.

Egy ideig még éjjel elfogadta, aztán azt sem. Akkor csak fejtem és üvegből adtam neki, de mikor 3/4 óra alatt csak 20 ml-t fejtem ki, akkor már a sírógörcs kerülgetett. Aztán belenyugodtam, hogy nem lesz ez jobb, onnantól nem görcsöltem rá, megnyugodtam én is és a kisfiam is észrevette ezt. Mármint, hogy nyugodt vagyok.

Sajnálom, hogy így alakult, szép volt az a 3 hónap is.

(1. voltam)

2009. nov. 3. 15:18
 7/10 A kérdező kommentje:

Van aki egy percet sem tud szoptatni, ahhoz képest a 3 hónap gyönyörű. Régen amikor én születtem 28 éve 3 hónapot ajánlottak, addig hordta anyukám az anyatejet, utána már csak Robébit ettem, mégsem lett semmilyen allergiám, és a legdurvább betegség gyerekkoromban a torokgyulladás volt.

Könnyen írom, mert még van tejem, de átérzem milyen lehetett. Fantasztikus érzés szoptatni, imádom hogy megadatott nekem is (anyukám után nem hittem volna) és remélem még sokáig tart. De ha nem, a fentiekkel nyugtatom magam, és hogy ez is már jóval több a semminél.

2009. nov. 3. 16:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Visszatérve a szoptatásra, első baba és nem tudtam mit hogyan kellene sajnos, és én bíztam a védőnőmben, aki már a kisfiam 2 hetes (!) korában tápszert javasolt!!! Egy mellből szoptattam addig és ő nem azt tanácsolta, hogy két mellből folytassam, hátha több tejem lesz, mert az serkentő, hanem pótlásnak tápszert, ha kell. Na persze én meg adogattam, mindig csak keveset, Manó szeretett szopizni, mindig az volt az első, volt, hogy sikerült elhagyni a tápit, volt, hogy megint apadni kezdtem és újra elővettük, de azért vannak szép élményeim.

De a védőnőre soha többé nem hallgatok. :(((

(1.)

2009. nov. 3. 19:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia.Én nem szedtem,mert nem kellett sem a terhesség sem pedig a szoptatás alatt.Terhességnél a doki rámszólt kb.a 32. hét táján hogy egyek húst-hússal.Addig jó volt a vérképem,még a doki is csodálkozott.Ennyi volt.
2009. nov. 4. 13:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja,a folsavaon(12.hétig) meg a magnéziumon kívül(keményedett a hasam 30.hét-től)semmi külön vitamint nem ettem.Okt.-ben szültem(tavaly)így tavasztól rengeteg gyümölcsöt ettem ami épp szezonban volt.
2009. nov. 4. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!