2 hónapos a kislányom. Úgy néz ki, hogy kezd elfogyni a tejem. Mit tegyek?
Nálam is ez volt. A lényeg, hogy ne idegeskedj miatta. Én idegeskedtem. El is ment a tejem. Bár nem hiszem, hogy emiatt. Szerintem, ha nincs tej, akkor csinálhat bármit az ember!!! És nem dől össze a világ, ha tápszert kell ennie a babának!!! Az előtej a lényeg és azt meg is kapta a babád! Szóval, ne aggódj! Ha elmegy a tejed, nagyon jó tápszerek vannak és lassan már az újakat is be lehet vezetni (4-5 hósan).
Jó babázást!
Pont ebben az időszakban hirtelen megnő a kisbabák szopási igénye. Gyakran kell mellre tenni őket - akár óránként - és szépen be fog állni újra a kereslet-kínálat egyensúly. Néhány napig többet szopizik és ettől több lesz a tejed is. Nekem is szoptatási tanácsadó mondta, hogy erről nem nagyon tájékoztatja senki a kismamákat, így sokan azt hiszik, nincs elég tej, ezért pótlást adnak, s így valóban nem is lesz elég a tej, mert az nem két szopi között termelődik, hanem pontosan szopi közben, amíg a szopási inger éri a mellet.
Tök mindegy, mennyit iszol vagy eszel, nem attól függ a tej mennyisége, de még a szopis teáktól se. Csak a minél gyakoribb szoptatással tudod megoldani a dolgot. Az egyik ilyen intenzitásváltás a baba 6-8 hetes korában van, a következő pedig 3 hónapos kor körül.
Ne add fel, szoptass amennyit csak kér a baba és bírd ki azt a pár sírósabb napot (nem fog éhenhalni a gyerek) amíg a kereslet-kínálat egyensúlya újra beáll.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!