Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 10hónapos babám minden este...

10hónapos babám minden este cicin alszik el! Baj lehet ez később? át tudom majd még szoktatni?

Figyelt kérdés
2009. okt. 26. 12:17
 1/4 xStefix ***** válasza:
100%

Az én lányom 20 hónapos és mindkét elalvás tejcsivel történik. Én nem aggódom emiatt, mert úgy szeretném, ha lassan, természetesen választódna el (legalábbis amennyire a körülmények engedik). Ha már nem így szeretne majd elaludni ill. nem lenne rá mód, akkor változtatunk. Addig pedig még gyűjtöm az ötleteket a váltás megkönnyítésére.

Ha neked jelenleg! problémát okoz a mellen altatás, akkor több mód is van rá, hogy finoman eltereld róla a figyelmét. Én viszont óva intenélek attól, hogy leszoktasd csakis azért, mert bár most nincsenek sürgető körülmények, de "majd a jövőben sokkal nehezebb lesz". Szerintem ez az eltúlzott közvélekedés. Egyrészt, mert tapasztalatom szerint a mellen altatás jó segítség a hosszú távú szoptatáshoz, másrészt, mert a tanulmányok azt mutatják, hogy a lassan leváló gyerekek többségénél sincs különösebb fennakadás, amikor át kell állni pl. az esti mesére. A szakemberek szerint, ha az elválasztás (is) a gyerek igényei szerint történik, akkor jó eséllyel nem lesz "baj" belőle később sem.

Mindez persze attól függ, te mit gondolsz a dologról, mik az elvárásaid, a hozzáállásod.

2009. okt. 26. 15:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyet értek az előttem szólóval.Nekem is 20 honpos a kisfiam.Könnyebb szopival elaltatni,az Anya illata a finom meleg tejcsi mind elleazító hatású.Éjjel is jól jön pillanatok alatt visszaaltatom.Fokozatosan megérik rá a gyerek amikor már nem olyan fontos a szopi az alváshoz ezt majd észreveszed,de az még odébb van.Én csak bátorítani tudlak hogy így altasd tovább is,Neked és Neki is könnyebb így.

3 fiú Anyukája.

2009. okt. 26. 16:05
 3/4 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat,kedvesek vagytok!teljesen igazatok van,én is így gondoltam,csak tudjátok többen mondják,hogy......de nem érdekel!!! nagyon jó érzés tényleg!
2009. okt. 26. 16:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem 15 hónapos a kislányom, még napjában 6-8 szor szopik, és az alvások csak cicivel mennek! Viszont sokkal könnyebben, és gyorsabban elalszik így. Az hogy ki mit mond, azzal szerintem nem szabad foglalkozni, te tudod, érzed, hogy milyen a bébi, mi jó neki, és neked. Nekem mindenki azt mondja hogy szoktassam már le a ciciről, mert már nagyon nagy baba a szopihoz!!! De én tudom hogy neki nagyon nagy az igénye a szopizásra, főként ha alvásról van szó!!!. Úgyhogy a magam belátásom szerint cselekszem, és csak azt nézem mi jó a babának!!! Úgyhogy nyugodtan altasd cicin, hidd el sokkal kiegyensúlyozottabb lesz ha nem sírva , cic ihiányban alszik el, hanem a jól megszokott anya szagú, ízű cicin!!!

Üdv.egy 5 leány gyermekes anyuka

2009. okt. 26. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!