10hónapos babám minden este cicin alszik el! Baj lehet ez később? át tudom majd még szoktatni?

Az én lányom 20 hónapos és mindkét elalvás tejcsivel történik. Én nem aggódom emiatt, mert úgy szeretném, ha lassan, természetesen választódna el (legalábbis amennyire a körülmények engedik). Ha már nem így szeretne majd elaludni ill. nem lenne rá mód, akkor változtatunk. Addig pedig még gyűjtöm az ötleteket a váltás megkönnyítésére.
Ha neked jelenleg! problémát okoz a mellen altatás, akkor több mód is van rá, hogy finoman eltereld róla a figyelmét. Én viszont óva intenélek attól, hogy leszoktasd csakis azért, mert bár most nincsenek sürgető körülmények, de "majd a jövőben sokkal nehezebb lesz". Szerintem ez az eltúlzott közvélekedés. Egyrészt, mert tapasztalatom szerint a mellen altatás jó segítség a hosszú távú szoptatáshoz, másrészt, mert a tanulmányok azt mutatják, hogy a lassan leváló gyerekek többségénél sincs különösebb fennakadás, amikor át kell állni pl. az esti mesére. A szakemberek szerint, ha az elválasztás (is) a gyerek igényei szerint történik, akkor jó eséllyel nem lesz "baj" belőle később sem.
Mindez persze attól függ, te mit gondolsz a dologról, mik az elvárásaid, a hozzáállásod.

Teljesen egyet értek az előttem szólóval.Nekem is 20 honpos a kisfiam.Könnyebb szopival elaltatni,az Anya illata a finom meleg tejcsi mind elleazító hatású.Éjjel is jól jön pillanatok alatt visszaaltatom.Fokozatosan megérik rá a gyerek amikor már nem olyan fontos a szopi az alváshoz ezt majd észreveszed,de az még odébb van.Én csak bátorítani tudlak hogy így altasd tovább is,Neked és Neki is könnyebb így.
3 fiú Anyukája.

Szia! Nekem 15 hónapos a kislányom, még napjában 6-8 szor szopik, és az alvások csak cicivel mennek! Viszont sokkal könnyebben, és gyorsabban elalszik így. Az hogy ki mit mond, azzal szerintem nem szabad foglalkozni, te tudod, érzed, hogy milyen a bébi, mi jó neki, és neked. Nekem mindenki azt mondja hogy szoktassam már le a ciciről, mert már nagyon nagy baba a szopihoz!!! De én tudom hogy neki nagyon nagy az igénye a szopizásra, főként ha alvásról van szó!!!. Úgyhogy a magam belátásom szerint cselekszem, és csak azt nézem mi jó a babának!!! Úgyhogy nyugodtan altasd cicin, hidd el sokkal kiegyensúlyozottabb lesz ha nem sírva , cic ihiányban alszik el, hanem a jól megszokott anya szagú, ízű cicin!!!
Üdv.egy 5 leány gyermekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!