Szedett valaki TRIOXAZIN tablettát tejszaporításra?
Figyelt kérdés
A gyerekorvos írta ki mivel fogy a tejem.Fél éves a picur,eddig kizárólag szopizott. Most elkezdett apadni a tej és mondtam a gyerekorvosnak. Mondtam neki,hogy egyre kevesebb van erre azt mondta,hogy olyan nincs,hogy nincs. (próbáltam a tejszaporító fejést,homeopátiás bogyókat,állandó szoptatást,görögszéna teát és mégis egyre kevesebb) Csak azért nincs,mert nem akarom,nem ír fel tápszert, ő nem tápszerezi a gyereket. Menjek haza és szedjem a gyógyszert és akarjak szoptatni és akkor lesz tej...és felírta ezt a gyógyszert. Interneten azt írták róla hogy nyugtató,szociális fóbiára meg ilyesmi.2013. júl. 21. 16:29
1/8 anonim válasza:
Ez tényleg enyhe nyugtató tabletta, ettől nem hiszem, hogy több tejed lesz. Esetleg próbálj meg édeskömény tablettát, és ha az sem segít, akkor itt az idő a tápszert használni.
2/8 A kérdező kommentje:
Igazából azért nem is merném szedni mert a gyerek mellett igen is magamnál kell lenni teljesen,nem szeretnék lelassult vagy olyan fél kába lenni vagy ne aggya Isten elaludni amikor a gyerek fent van.
2013. júl. 21. 20:18
3/8 anonim válasza:
Lehet az orvos csak azért írta fel, mert úgy látta, hogy nagyon feszült a szoptatás miatt. Valamilyen tejserkentőt próbált már?
4/8 xStefix válasza:
Ezt ugyan nem ismerem, de a Cerucalnak is van prolaktin-emelő hatása. Ezt is receptre írják, hasfájás és hányinger ellen van. Nem tudom, ez mennyivel jobb vagy rosszabb... bár gyógyszert szedni szerintem csak utolsó megoldásként kellene..!
Kérdező, biztosan kevesebb most a tejed? Miből gondolod ezt? Próbáld részletesen leírni, hogy átlássuk az összefüggéseket.
5/8 anonim válasza:
Egyél-igyál, pihenj, szoptass...ééés vegyél nyugodtan egy doboz tápszert (recept nélkül is lehet, csak úgy kicsit drágább) és tedd be a szekrénybe. Megnyugszol és lesz tej. A sört próbáltad már? Nekem bevált :) citromos alkoholmentes :) meg el kezdheted etetni mással is :)
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Onnan tudom,hogy kevesebb volt,hogy egyszerűen nem lakott jól a picur szopizás után,sírt,nyűgös volt,kereste volna még a cicit már több napja hiába szoptattam,nem lett több tej. Akkor elkezdtem a tejszaporító fejést pár napig jó is volt.Ittam görögszéna teát,homeopátiás bogyót szedtem,ezek nem hatottak. Pár nap után fejéskor kb. 2 percig jött néhány csepp tej. Aztán délutánra már véres tej jött. Azt nem akartam neki adni,úgyhogy írattunk tápszert ügyeleten(örült a doktornő :) elküldött a francba hogy miért most megyünk tápszerért :) )Nem baj,így jött ki,azért felírta. Aztán kedden mentünk gyerekorvoshoz és onnan már tudjátok.
2013. júl. 26. 13:04
7/8 A kérdező kommentje:
Ja! ...és a gyerekorvos szerint még nincs kész a gyerek a hozzátáplálásra mert nem jött ki egy foga sem.
2013. júl. 26. 13:06
8/8 anonim válasza:
Nem túl régi a kérdés,és aki ezután olvassa mint én,csak véletlenül..szóval,ez a tabletta nem nyugtató !BADARSÁG! Az internet erre jó, rémisztgetni! Semmilyen kábító hatású anyag nincsen benne. Tudom,mert tanultam.A boldogságunk érzéséért egy bizonyos hormon a felelős a dopamin.Ennek a dopaminnak az előhormonja a TIROXIN . Végül a 2 hormonka úgymond összedolgozik egymásnak :-) De nem akarom bonyolultan leírni ebben a tablettában tiroxin van..ha beveszed éppenséggel megnyugszol kellemesen érzed magad, de nem a nyugtató miatt.Se kábult, álmos sem leszel tőle! Ez 100% ..Ezt a tablettát adják szoptatós anyukáknak, akik izgulnak, akár a gyermekükért, a tej termelésért , de adják műtét előtt gyerekeknek, adják menstruáció alatt pms-ben szenvedőknek. Lehet szedni szoptatás alatt bátran a babának az ég világon semmi baja nem lesz. Gyógyszerész is ezt bármikor elmondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!