Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kell fejjek? 5 napos a babám,2...

Kell fejjek? 5 napos a babám,2.5-3 óránként ébred és eszik, de kajcsi után is elég sok tejcsi marad bent. Mindenképp le kell fejjem?

Figyelt kérdés
Vagy elég csak annyit hogy jobban mgkönnyebbüljön?
2009. okt. 19. 14:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nem is minden alkalommal,de fejjed le,és tedd el hütöbe egy steril üvegbe.24óra alatt összegyüjtött tejeket fagyaszd le,mert később jó lesz mikor már kevesebb tejed lesz.Nekem 2hónapos a babám,és bizony voltak napok mikor valamiért kevesebb volt a tejem.Olyankor elővettem a fagyiból,nem mikróban! felmelegítettem és odaadtam neki.Evvel a hozzátápszerezést is későbbre tudtam halasztani,amit most kezdtem el,mert már minden fagyasztott tejci elfogyott.De ha van még tejem,akkor fejem rendületlenül,hogy minél kevesebbszer kelljen a tápszerhez nyúlni.
2009. okt. 19. 14:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is fejjél mindenképpen igy az elején, és fő hogy rendszeresen. A babád idővel többet fog enni és igy lesz neki elég tejed, nem lesz az hogy kevés, ami sok anyukánál probléma. Ha pedig mégis kevés lenne később, akkor ott lesz tartaléknak a lefejt tej.
2009. okt. 19. 14:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem fejd csak le,nehogy esetleg begyulladjon.Amúgy a fejés tejserekentésre is jó,hogy több legyen.Én 6 hétig fejtem(éjjel nem) utána volt annyi,hogy elég volt és beállt a kereslet-kínálat.4 hónapig csak szopizott és 9 hónaposan szokott le magától a szopiról(már csak reggel szopizott)
2009. okt. 19. 15:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Ja,hány mellből szoptatsz alkalmanként?
2009. okt. 19. 15:54
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi lányok.Már elég neki az egyik mellem egy evésre,de viszont nem durran már be annyira,úgyhogy tejserkentés miatt fogom fejni ha tudom minden szopi után.Gondolom nem kell teljesen üresre.Ja még 1 kérdés.Szobahőmérsékleten mennyi ideig áll el a tej?
2009. okt. 20. 14:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Én soha nem fejtem le. Mert igazából minek? A baba annyit eszik,amennyire szüksége van. Ha fejem, azzal nö a tejtermelés, de ez azt jelenti, hogy többet termelsz, mint amit az adott idöben a baba megeszik. Vagyis ha nem folytatod a fejést, akkor pangani fog a tej a melledben, és begyulladhat. Viszont ha nem fejed, akkor mindig csak annyi tej lesz, amennyire szükség van... 24 óráig gyüjteni meg azért nem jó, mert a tej kb 12 órát áll el a hütöben biztonságosan... És az illetönek nem azért apadt el a teje, mert ahelyett hogy szoptatta volna gyakrabban a gyereket, amikor kevés volt a tej, inkább a mélyhütöhöz nyúlt? Így nem jelezte a mellének, hogy több tej termelésére lenne szüksége...
2009. okt. 20. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!