Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Bimbóvédővel kapcsolatban...

Bimbóvédővel kapcsolatban segítene valaki tapasztalt?

Figyelt kérdés
A napokban fogok szülni. Szeretnék bimbóvédőt használni, így vettem is Aventeset. Felpróbáltam, de olyan, mint ha nagy lenne. Úgy értem a rajta lévő lyukak és a bimbóm között van egy elég nagy rész "üresen". Ez normális? Így hogy fog szopizni ezen keresztül a baba? Vagy szülés után megnő a mellbimbó?
2009. okt. 18. 17:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a baba elkezdi szívni, úgy "megnő" a mellbimbó, és kitölti azt az üres teret. Ebből csak egy méret van, szerintem az mindenkire jó.
2009. okt. 18. 18:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
két méret van, de ezt én is csak a második gyerekkel tudtam meg, az elsőnél én is nagyot használtam :-) a másodikkal a kicsit, de igazán nem éreztem különbséget, ha szívja, akkor minden rendben lesz. ha még van energiád, akkor egy nagyobb patikában érdeklődj, hátha kicsit is tartanak, és az bizalomgerjesztőbb lesz.
2009. okt. 18. 18:30
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, megnyugtattatok.

Energiám még lenne szétnézni, csak időm nincs. Már így is túlhordom a picikémet, holnapután be kell feküdnöm a kórházba, ha addig nem indul meg a szülés...

Köszike mégegyszer.

2009. okt. 18. 18:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, jó az! :) Én is ugyanígy voltam, nem gondoltam volna, hogy abba az üres részbe beleszívja a cicimet. Először normált vettünk, de annyira nagynak tűnt, hogy vettem egy minit is. És a normál lett a jó, ahogy a baba megszívja, bele fog menni a cicid, meglátod. Én csak addig használtam amíg sebes volt a cicim. Meg eleinte szerintem a babának kicsit nehezebb a védőn át szívni, mert jobban kell szívnia, és az újszülött egyébként is aluszékony, és az enyém mindig bealudt szopi közben, mert nagyon elfáradt.
2009. okt. 18. 20:30
 5/7 anonim ***** válasza:
megkérdezhetem miért szeretnél bimbóvédőt használni?
2009. okt. 18. 21:02
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó válaszolónak: Csak szükség esetén szeretném használni, ha mondjuk kisebesedik(mivel első baba nincs rutinom, így ugye ez könnyen előfordulhat.)Persze mindent megteszek majd, hogy megtanuljam a helyes mellretételt, de ha mégis gond lenne nem akarok újszülött mellől pattanni és bimbóvédőt keresni.

2009. okt. 19. 11:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért szerintem vigyázz a bimbóvédővel, sokan, akik elkezdték használni, utána csak azzal tudtak szoptatni (elég macerás folyton sterilizálni meg minden) Szerintem sokkal jobb, ha kenegeted, akár már szülés előtt. Nekem kisebesedett az első napokban a mellbimbóm, fájt, és nagyon érzékeny volt, de az aventes krém 1-2 nap alatt elmulasztotta, és azóta semmi gondom nincs. Nem használtam a bimbóvédőt, pedig én is bevittem, de azt mondták, hogy csak végszükség esetén használjam.

10 hetes kisbaba anyukája

2009. okt. 19. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!