Hogyan szoktassam le a 16 hónapos babámat, hogy állandóan a ciciért kérjen?
ezt nagyon nehéz lesz szabályozni, a lányod és tejtermelés sem működik gombnyomásra...
én 14 hónaposan drasztikusan választottam le a fiam, mert jött a tesó. NEM! volt a varázsszó, kb. egy hétig kérte, és utána már nem, hamar elfelejtette, de azt nem tudom, hogy hogy lehet egy alig másfél évessel megértetni, hogy csak kétszer kap.
én a helyedben nem vennék tudomást a követelésről, és csak akkor adnék, amikor úgy érzem kaphat. nem lesz egyszerű, mert már megszokta, hogy rendelkezik a testeddel, de muszáj, mert egyre kellemetlenebb lesz...volt olyan ismerősöm, aki három és fél évesen biciklizettette a lányát és amikor elesett a kislány vígasztalásnak cicit kért...nem volt egy fáklyás menet a leválasztás.
Szerintem vagy elválasztod, vagy nem, ha nagyon cicis, nem fog magától beállni a napi kétszeri cicire. Éjszaka is felkel még szopni?
Ilyen idős gyereknél már inkább a mama közelsége miatt sláger a szopás, nem a kalcium vagy tápérték miatt, ezt hívják "komfortszopizás"nak.
Szerintem igenis reagálj a kérésére, utóvégre nem hülye, hanem gyerek! Ha cicit kér, mondd neki, hogy "most nem, anya nem szeretné" pár alkalom után hidd el, meg fogja érteni, mit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!