Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szoktassam le a 16...

Hogyan szoktassam le a 16 hónapos babámat, hogy állandóan a ciciért kérjen?

Figyelt kérdés
A kislányom nagy "cicifüggő". Az elejétől kezdve igény szerint szoptattam. Annyira szopis, hogy cumisüveget (vizet belőle) kb. 8 hónaposan tudtam adni neki először és enni 1 éves kora körül kezdett valamennyit, de a mai napi rossz evő. Mai napig is 3szor szopik nappal és 2szer éjszaka, de nem ezzel van a gondom, mert szívesen adok neki, csakhogy mostanában egyszer csak (soron kívül) kitalálja, hogy "cici-cici-cici" (mert már mondja is) és akkor aztán nem tudom elterelni a figyelmét semmivel és senkivel róla. Már próbáltunk mindent, hogy akkor eltűnök, apával marad, vagy enni adok neki, mert hátha éhes stb., de semmi nem jött be. Elválasztani nem akarom, mert egyelőre érzékeny minden tejtermékre, így szinte ez az egyetlen kálcium forrása, de azért nem bánnám ha már csak napi 2szer szopizna....
2009. okt. 14. 16:10
 1/2 anonim ***** válasza:
49%

ezt nagyon nehéz lesz szabályozni, a lányod és tejtermelés sem működik gombnyomásra...

én 14 hónaposan drasztikusan választottam le a fiam, mert jött a tesó. NEM! volt a varázsszó, kb. egy hétig kérte, és utána már nem, hamar elfelejtette, de azt nem tudom, hogy hogy lehet egy alig másfél évessel megértetni, hogy csak kétszer kap.

én a helyedben nem vennék tudomást a követelésről, és csak akkor adnék, amikor úgy érzem kaphat. nem lesz egyszerű, mert már megszokta, hogy rendelkezik a testeddel, de muszáj, mert egyre kellemetlenebb lesz...volt olyan ismerősöm, aki három és fél évesen biciklizettette a lányát és amikor elesett a kislány vígasztalásnak cicit kért...nem volt egy fáklyás menet a leválasztás.

2009. okt. 14. 16:23
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem vagy elválasztod, vagy nem, ha nagyon cicis, nem fog magától beállni a napi kétszeri cicire. Éjszaka is felkel még szopni?

Ilyen idős gyereknél már inkább a mama közelsége miatt sláger a szopás, nem a kalcium vagy tápérték miatt, ezt hívják "komfortszopizás"nak.

Szerintem igenis reagálj a kérésére, utóvégre nem hülye, hanem gyerek! Ha cicit kér, mondd neki, hogy "most nem, anya nem szeretné" pár alkalom után hidd el, meg fogja érteni, mit akarsz.

2009. okt. 14. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!