Olyan anyukák történeteire vagyok kíváncsi, akik pár hét/hónap szoptatással való küzdelem után elkezdtek tápszerezni, és minden jobb lett?
xStefix, igen, tegnap este beszéltem szoptatási tanácsadóval, vegyes érzéseim vannak. abban igaza volt, hogy nagyon stresszes vagyok, és rágörcsölök a dologra, ezt tudom magamról. adok még pár hét esélyt magunknak, mert nem nulla a tejem, csak gyakran érzem, hogy fogy, és egész jól vissza tudom hozni, ha sokat szoptatok, csak a nagylányomat nem akarom kitenni annak, hogy egy állandóan idegeskedő, folyton szoptató anyát lásson.
köszönöm a válaszokat mindenkinek, vívódok még, mert tudom, hogy a tápszer nem ördögtől való, de azt is tudom, hogy az anyatej azért jobb lenne. meglátjuk...
Ki volt az az intelligens, aki egy kérdőmondatot lepontozott? Csak kíváncsiságból!
Szívesen segítenék én is, de már most tudom, hogy belémkötne minden tápszeres anyuka, mert már attól sértve érzik magukat, hogy valaki segíteni akar annak, aki szoptatni szeretne.
Én úgy tudom, hogy a gyermekorvos 8 hónapos korig receptre ingyen írhatja fel az anyatejet.
Amúgy ez a sűrű szopizási igény sem tart ám örökké. :)
Idővel úgyis hozzátáplálsz és akkor szabadabb is leszel. Segítséged van? Nagyi nem tud a nagyobb testvér programjaiba besegíteni? Csak egy ötlet.
utolsó, a férjem mindenben segít, ha itthon van, és egy helyen lakunk anyósékkal, csak külön szinten, szóval munka után 1-1 órára lefoglalják a nagyot, bár amióta a kicsi megvan, a tesója nem szívesen vesz részt nélkülem programokban, de idővel biztos ez is jobb lesz.
ja, én senkit nem pontoztam le. :)
Gondolom, én is lepontozódtam, bár én nem látom valamiért. Különösebben nem érdekel, csak annak a lelkivilágát nem értem, aki azért ad negatívat, mert a kérdésre válaszoltam és nem egyből a könnyebbik utat javasoltam.
Mellesleg véres verítékkel, de a 16 hónapos kislányomnak a mai napig anyatejet adok én is, pedig az elejét én is megszenvedtem, és nekem is van még 2 kisfiam is. Minden kezdet nehéz, és mikor jól megy is lehetnek hullámvölgyek, de nem lehetetlen.
És Neked van tejed!!! Ez pedig nagyszerű dolog. Istenem, mit nem adtam volna, ha nekem pótlás nélkül ment volna a csak szopizós időszakban! De nem ment. Neked viszont igen.
Csak Te tudhatod, mennyi erőd van, de biztos vagyok benne, sokan irigyelnek, hogy szoptatsz és drukkolnak is a sikeres folytatás érdekében. Ahogy én is. :) Hajrá!
Ja, és nyugodtan pontozzatok le!
Ez gyönyörű! 0%! Hát köszi!
Tehát itt ül(tök) a szoptatás rovatot olvasgatva és tápszerezésre buzdítjátok a szoptatási nehézségekkel küzdő, elkeseredett anyukákat? És aki valóban segíteni próbál, azt lepontozzátok? Nem vettétek észre, hogy van "tápszeres táplálás" rovat is? Ott kiélhetitek az ostoba, irigy rosszindulatotokat! Azért, mert nem tudtatok/akartatok szoptatni, más tudhat és akarhat is. Ne máson verjétek le a saját sikertelenségeteket és tehetetlenségeteket!
Kedves Kérdező!
Csakazértis HAJRÁ!!!! Neked még sikerülhet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!