Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Rendszertelen havi szoptatás...

Rendszertelen havi szoptatás alatt. Mit lehet vele kezdeni?

Figyelt kérdés

Fiam 13 hónapos és még szopik. Szerintem 5 percenként, legalábbis nekem ennyinek tűnik. Éjjel is, nappal is. Egyrészt kezdek kikészülni a sűrű szopi miatt, másrészt a havim is kicsinál. Tavaly szeptemberben jött meg először és nagyon rendszertelen. Január után 4 hónapot kimaradt, most 3 hetet késett és nagyon erős görcsök előzték meg.

Elsősorban ősanyák és tanácsadók véleménye érdekelne, mert szoptatás párti vagyok, nem is első gyerek, de ez most a legnehezebb. Volt másnál is ilyen?

2013. jún. 26. 10:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vagyok ősanya, és gyermekem sincsen, viszont sok mindent tudok erről a témáról :)

A szoptatás alatt a szervezeted prolaktint termel. Ez felelős a tejelválasztásért, valamint egy stresszhormon is. Ő felelős azért, hogy lehetőség szerint ne ess teherbe a szoptatás alatt, mert túl megterhelő egyszerre szoptatni és még egy babát kihordani. Mindezt úgy éri el, hogy összezavarja a ciklusodat. Tehát ez bármilyen furcsa is , de normális.

Mivel a picit nem szeretnéd még leválasztani, ezért prolaktincsökkentőt nyilván nem fogsz kapni, mer az a tejet is elapasztja. Próbálkozz természetes hatóanyagú dolgokkal, kérdezz meg patikust. Például ott a Premens tabletta, de erről mindenképp orvossal konzultálj, mivel szoptatsz.

Én pedig a szoptatásról soha nem beszélnélek le, viszont szerintem egy 13 hónapos babának nem kellene állandóan szopnia éjszakánként? Mikor pihen így a kis gyomra? Gondolj bele ha téged egész éjjel etetnének. A másik, neked is most már 13 hónap után szükséged lenne a kielégítő pihenésre és alvásra, mert ez is lehet a menstruációs problémák alapja.

Próbáljatok kicsit nagyobb rendszert beiktatni a baba táplálásába. Én ezt mindkettőtök érdekében tanácsolom, de remélem nem bántottalak meg.

2013. jún. 26. 10:20
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :)

Még ha éjjel szopna csak... éjszaka végül is alszik rendesen, ha felriad akkor szokta bekapni önnyugtatásnak, ez akkor jött jól, mikor pár napja hatalmas vihar volt éjjel és sírás helyett hozzámbújt és cicizett. Elsősorban a biztonságérzet miatt engedem, mert a többieknél is ez nagyon hasznos volt.

Nappal meg önkiszolgáló üzemmód van, ha ülök, akkor odajön, kicsomagol (most nyáron ez nem nehéz) és szív egy kicsit, majd tovább áll játszani a többiekkel.

Viszont én sem vagyok már fiatal, a mellem hatalmas, amíg szoptatok, addig lefogyni sem tudok soha, márpedig 50 kiló a felesleg és ez durva.

Valami kíméletes módszer kellene, hogy ne gyorsétteremnek használjon.

2013. jún. 26. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!