Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Melyik kézi mellszívó a jobb?...

Melyik kézi mellszívó a jobb? Medela "húzogatós" vagy a Chicco pumpás? Nem fárasztó túlságosan a használatuk?

Figyelt kérdés
2009. okt. 13. 23:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát én a pumpásról úgy hallottam hogy nagyon nehéz állandóan pumpálgatni és nem is sziv olyan erősen. Medela kézim volt és nekem bevált, és még az is jó benne, hogy ha netán tejcsárda lennél majd, akkor gépre lehet kapcsolni, amit akár bérelni is lehet a patikában és elektromos mellszivód lesz. Egyébként a kórházakban is medela van, szerintem ez jó jel. Nekem a kézi használatával sem volt gondom. Picit fárasztó de kb 10 perc alatt megvan. De mondom ez tejfüggő. Szerintem medelát vegyél, mert azt ha bármi van elektromossá lehet alakitani.
2009. okt. 13. 23:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! :-) Olvastam itt több hozzászólást, és a pumpásat tényleg nem ajánlják. De ahogy elképzelem a Medela használatát, nagyon fárasztónak tűnik, mert annál az egész karod mozog vállig, nem?
2009. okt. 13. 23:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem abszolút nem nehéz, és gyorsan megvan, bár ez tényleg tejfüggő kérdés mert ha literszámra lesz tejed akkor mindenképpen gépire kell váltani, mert azt tényleg nem lehet birni. De amúgy nekem mindig pont annyi tejem volt hogy elég volt neki se több se kevesebb, én elvoltam a kézi huzogatóssal, alkalmanként kb 10 percnél több nem volt. Néha ha kicsit elfáradt a kezem akkor cseréltem, de egyáltalán nem megerőltető a használata. Ettől ne félj.
2009. okt. 14. 00:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Én az Avent kézi mellszívóra esküszöm, a legutolsó cseppig lefejte, és csak a tenyered kell hozzá:) De nem ajánlom a pumpásat, én azzal kezdtem, kb. két napig használtam.
2009. okt. 14. 08:32
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint ajánljátok a Medelát. :-) Arra gondoltam, csak szülés után vesszük meg, már kinéztük a bababoltban, csak nem tudtam a kettő között (Medela-Chicco) dönteni.

Az Aventet a védőnőm nem ajánlotta, azt mondta, arra sokan panaszkodnak, hogy nem illeszkedik jól a mellre és nem szív.

Egyébként mikor lehet azt már látni, hogy mennyi lesz a tejcsim?? Tehát mikor fog eldőlni, hogy kézi vagy gépi Medelát vegyek?

2009. okt. 14. 09:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát eleinte mindenképpen fejni kell hogy kialakuljon a tej mennyisége. De van akinek már az első percben ömlik a teje. Erre nem lehet választ adni mert mindenkinél más és más. Szerintem nyugodtan vedd meg a medelát már most,már a kórházban is szükséged lehet rá.Gépet meg lehet bérelni és lényegesen olcsóbb mintha a gépit megvennéd. Mert ezt csak egy mozdulattal rá lehet kötni a gépre.
2009. okt. 14. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!