Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyobb babátokat, akit már...

Nagyobb babátokat, akit már hozzátápláltok és vizet is adtok neki, megkínáljátok cicivel napközben?

Figyelt kérdés
8 hónapos kisfiam még 3x szopizik,3x eszik mást és a vizet is szépen issza. Eddig a napirend miatt nem akartam ciciztetni,mert fix időpontokban eszik és ha kap cicit,akkor minden tolódik. Ma viszont addig nyűglődött,míg cicit nem kapott.
2013. jún. 20. 20:33
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Én sosem voltam ilyen fix napirend mániás, nekem nem volt ez fontos, és igen, ha kérte, akkor megszoptattam. Nem csak a nagy melegbe....
2013. jún. 20. 20:39
 2/10 A kérdező kommentje:
Én sem vagyok napirend mániás,de így el merek vele indulni,ha tudom,hogy mikor evett/mikor eszik. Nem akarok 2 évig szoptatni és nem akarom,hogy még másfél évesen is 5x szopizzon,aztán nagy nehézségek árán kelljen leszoktatni róla.
2013. jún. 20. 20:50
 3/10 anonim ***** válasza:
A fiam még csak 5 hetes, de én úgy csinálom ha mondjuk szopik 5-kor és kér cicit 6-kor, akkor először megkínálom vízzel. Ha nem kell neki a víz akkor igen, adok neki cicit:)
2013. jún. 20. 20:50
 4/10 anonim ***** válasza:
35%

Ha kérte... aztán lehet teljesen más miatt sírt. :) De egyszerűbb ráfogni, hogy igény szerint szopik, és betömni a száját mellel, hogy elhallgasson. Aztán az anyuka panaszkodik, hogy be van zárva egész nap a lakásba, mert a gyerek ki tudja mikor hisztizik egy kis ciciért, így nem lehet vele menni sehova. Ja, és akkor még be is szólnak itt minden egyes alkalommal a fix időpontban szoptatóknak, (persze a kérdésre legtöbbször nem válaszolva) hogy SZOPTASD IGÉNY SZERINT!!!!!! Szánalom.

Kérdező, én vizet adok.

2013. jún. 20. 20:57
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Nos, én valóban IGÉNY SZERINT szoptattam minden gyerekemet. A két nagy minden sírás és probléma nélkül szokott le magától, egyáltalán nem kellett leszoktatni. Fokozatosan elhagyták, kész.

A kicsi egyéves és még szopizik, ahányszor csak kér. És nem vagyok bezárva, sose voltam, hétvégente egész nap strandolunk, kirándulunk, hétköznap is megyek a dolgom után, ugyanis egyáltalán nem probléma megszoptatni a gyereket. Bárhol képes vagyok rá, úgy, hogy senki se fogja észrevenni, hogy épp szoptatok. Attól, hogy szopizik egy gyerek, még nem kell otthon maradni. Aki ezt állítja, annak gőze nincs a szoptatásról.

2013. jún. 20. 21:04
 6/10 anonim ***** válasza:
62%

Gondolom a kedves négyes válaszoló meg cumival tömi be a gyereke száját, hogy csendben maradjon.

Végül is sokkal könnyebb egy darab gumival betömni, minthogy foglalkozzon vele az ember, ha baja van a gyereknek.

Szerintem meg ez a szánalom.

Valóban gőze sem lehet a szoptatásról.

2013. jún. 20. 21:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Én most kínálgatom neki, mert keveset iszik, alig tudom belekönyörögni a vizet (mást meg nem fogad el a cicin kívül) :(.
2013. jún. 20. 21:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Ne legyen veszekedés,légyszi! Persze,nem fogom "eltiltani" a cicitől,ha már nagyon vészes a helyzet és semmi sem segít,akkor meg szoktam szoptatni. Meg persze akkor is,amikor amúgyis "jár" a cici. Csak olyan furcsán néznek rám mindig az orvosnál,hogy még többször szopizik néha a babám,mint ahányszor rendes ételt eszik. De azt nem akarom,hogy annyira cicifüggő legyen. Már volt olyan is,hogy ahányszor kérte,adtam neki cicit is. Viszont így kb.minden étkezés után,plusz köztes időben is csak cicin aludt el,ha máshogy próbáltam,akkor hiszti volt,feszítés... Ezt nagy nehezen kiküszöböltük és nem szeretném újra.
2013. jún. 20. 22:14
 9/10 anonim ***** válasza:
25%
Rosszul gondolod hatoska, de nagyon magadra vetted. Én megkeresem a probléma forrását, és megoldom azt. Igen, ehhez tenni is kell valamit, elolvasni pár könyvet, de megéri. De, köszi hogy jobban tudod helyettem, hogy mit csinálok. :-)
2013. jún. 20. 22:48
 10/10 anonim ***** válasza:
32%
Szégyelld magad 10-es, kiállítottad a szegénységi bizonyítványod. Ne haragudj, Kérdező, de ezt az alpári hozzászólást nem tudtam szó nélkül hagyni.
2013. jún. 21. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!