Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi számít jó szoptatási...

Mi számít jó szoptatási időnek? Hány hónap?

Figyelt kérdés

Lehet hülyén tettem fel a kérdést....

Ja és még egy: a szoptatás abbahagyása, tehát az utolsó időszakban mennyi ml-t kap a baba? Honnan tudjátok hogy mennyit eszik, ha nem méred,honnan tudod, hogy meg van a napi fél liter mennyiség, amit ugye mondanak hogy kell 1 éves korig?

2009. okt. 12. 16:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Huh, ezzel kapcsolatban számos új infó van, és a régiek pedig makacsan tartják magukat a közhiedelemben.

A lényeg az, hogy 6 hónapos korig csak szoptasd. Utána lehet elkezdeni a kóstolgatást, de ez nem jelenti azt, hogy le kell szoktatni a ciciről. 1 éves korig a fő tápláléka az anyatej legyen. Tehát nyugodtan lehet továbbra is igény szerint szoptatni, napi 5-6 alkalommal.

Én nem mértem, csak néha-néha, kíváncsiságból. Reggel, este többet szopott (kb 150 ml-t), nap közben 80-100 ml-t. Szóval megvolt a hiányzó mennyiség bőven. Ma már 2-3 éves korig ajánlják a szoptatást. (Na ezért biztos megköveznek, sokan már fél évesen leszoktatják.)

Persze ez babától is függ, van aki a hozzátáplálás kezdete után nem fogadja el a cicit, van aki szilárdat nem akar enni.

Az én lányom 1 éves koráig szinte semmit sem evett, csak cicizett. Szépen gyarapodott, szóval ez sem gond.

A lényeg az, hogy mindig a baba igényeit kell figyelni, ahogy ő szeretné.

2009. okt. 12. 16:33
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha igény szerint szoptatod a babád, akkor pont annyit fog kapni, amire a kis szervezetének szüksége van. A két éves lányomnál látom, aki már nem szopik, hogy a szilárd ételből is csak annyit eszik, amennyit kíván. Még a kedvenc ételeiből sem üríti ki a tányért, ha már nem kér többet. Ők még nincsenek "elrontva", mint mi felnőttek, hogy a szemünk sokszor nagyobb, mint a szánk, de azért "betömjük", ha már ott van a tányéron. Viszont ha éhesek, akkor nem tudnak várni sem. Én sosem mértem (igaz nincs mérlegünk, így nem estem kísértésbe sem). Ha figyeled, hogy van-e elég pisis pelus, hogy jól fejlődik-e, nem sápadt, beteges, figyel az ingerekre, akkor biztos lehetsz benne, hogy minden ok. (Bár azt nem írtad, hogy mennyi idős a babád)És hogy meddig szoptass? A baba valószínűleg jelezni fogja, hogy meddig van rá igénye, de ha neked terhessé válik már ennél korábban, akkor neked kell csökkenteni a szopik számát. A nagylányom pl. 19. hónaposan azt mondta, hogy "szia cici", és többet nem kért. Jó szoptatást!
2009. okt. 12. 16:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Jó ha valaki 2 éves korig tud szoptatni.Én 3 évig szoptattam.
2009. okt. 12. 20:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem a lányom 11 hónaposan egyik napról a másikra abbahagyta a szopást, pedig még akkor napi 5-6-szor szopott, amellett mindent evett már. Nagyon rossz volt, 5 napig vizesruházni kellett a mellemet.

Szerettem volna, ha legalább másfél éves koráig szopik este meg reggel, de ő nem igy gondolta :)

Én sem mértem sosem, kivéve a születése utáni első 6 hétben.

A baba eldönti meddig akar szopni.

2009. okt. 13. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!