Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig tudtatok szoptatni?

Meddig tudtatok szoptatni?

Figyelt kérdés
Mikor kezdtétek a hozzátáplálást? Tápszert is kapott a babátok? Vagy volt tejetek rendesen elég? Tudtatok eltenni? Ha igen, mennyit, és az még meddig volt elég?
2013. jún. 15. 21:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A naggyal 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, 13 hónapig szoptattam, el is tettem tejet a mélyhűtőbe, nem tudom, mennyit, nem olyan sokat. A kicsit 6 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, most 14 hónapos, még szopik, vele már nem fejtem, így nem tettem el semennyit. Tápszert egyiknek sem kellett adnom.
2013. jún. 15. 21:33
 2/13 anonim ***** válasza:
3 hétig tudtam szoptatni, azt is csak pótlással. Természetesen innentől tápszert kapott. A hozzátáplálást 4 hónaposan kezdtük.
 3/13 anonim ***** válasza:
33%
10 hós koráig szopott, tudtam volna tovább is. Mindig volt bőven tejem. Tudtam is eltenni, annyit, hogy kezdeni nem tudtam vele sok mindent...sajnos ki kellett önteni, mert mindig frisset tudtam Hála Istennek adni. A hozzátápláláskor tett némi jó szolgálatot, mert tudtam azzal hígítani neki az ételt. Hat hósan kezdtem a hozzátáplálást. Nagyon jó étvágyú babám van, aki most 15 hós.
 4/13 anonim ***** válasza:
97%

korababám volt igy még fontosabb volt, hogy csak a legjobbat kapja.

1800g-al született, 8 hós korig csak anyatej, egyetlen csepp viz nélkül, akkor volt 10800 g és elkezdtem hozzátáplálni.

11.-én volt 27 hós, 5 napja nem szopizik, én döntöttem így, de könnyen vette :) most 16500 g :) és 100 cm kereken

2013. jún. 15. 21:38
 5/13 anonim ***** válasza:
77%
2,5 éves, reggel- este még szopik, 7 hónaposan kezdett eszegetni, tápszert nem kapott, tejet nem tettem el.
2013. jún. 15. 21:47
 6/13 anonim ***** válasza:
54%

4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, addig csak anyatejes volt. Nehéz volt, főleg az eleje. Technikailag sem nagyon ment a szoptatás, emiatt folyton aggódtam hogy elég-e a tejem, hasfájós is volt sokáig.

8 hónapos koráig szopott, egyik napról a másikra nem kellett neki.

2013. jún. 15. 21:51
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Elsővel: 5 hónapig csak anyatej, akkor kapott barackot a szorulására. Hat hónaposan kezdtük a tényleges hozzátáplálását, kereken betöltötte a nyolc hónapot, amikor egy reggel úgy döntött, hogy tejet nem igényel, inkább valami "rendes kaját adjak". Mindezt olyan pofival... :D

Második most 5 hónapos, egyelőre csak anyatejes. Neki nincsenek pocakgondjai, szóval vele várunk még egy hónapot.

Sosem fejtem, illetve de, kétszer, mellgyulladáskor, mert nem bírt vele a gyerek... Tej volt elég. Szerintem ez simán mázli kérdése is az akaraton kívül (mármint a tej mennyisége), nem más.

2013. jún. 15. 22:01
 8/13 anonim ***** válasza:
67%

mindegyiket 2 éves korig

az első időben mindegyikkel volt tejtestvérünk

2013. jún. 15. 22:57
 9/13 anonim ***** válasza:

2hónapig tudtam szoptatni de soha nem volt elég,aztán tápszert kapott 1éves koráig.

3,5hónaposan már hozzátápláltam. Nem raktam el tejet,nem volt miből.

2013. jún. 15. 23:15
 10/13 anonim ***** válasza:
54%
Kb 3 hós kora óta kap pótlást, most 5 hós múlt, nagyon apad a tejem. 1 hónapja gyümi, most jön a főzelék, nagyon szeret mindent. Már csak pár hét tej, szerintem.
2013. jún. 15. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!