Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez lehetséges? Ez normális?...

Ez lehetséges? Ez normális? Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

13 hónapos babám van még szopik.

A problémám az hogy nem fogyok a szoptatás alatt hanem hízok! De csak hasra hízok meg fenékre! Sajnos az öszzes ruhámat kihíztam egyik sem jön rám. Nagyon gyorsan hízok keveset mozgok. Ez normális? Mitől lehet ez? Van olyan aki hasonlókkal küzd?

2013. jún. 9. 00:57
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem értek hozzá, de lehet akár a hormonváltozásoktól is.
2013. jún. 9. 01:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Van ilyen, én pl pont fogytam, de láttam már olyan hozzászólásokat babás fórumokban, hogy a szoptatás alatt híztak.
2013. jún. 9. 01:31
 3/10 anonim ***** válasza:

Ugyanígy vagyok.

Terhesség alatt 1 gramm zsír nem jött rám, viszont most, hogy 6 hónapja szoptatok, már 6 kilót híztam :((

2013. jún. 9. 10:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Barátnőm a szoptatás alatt hízott meg,de ő azért mert mondták neki,hogy sokat egyen,meg táplálót,hogy legyen sok teje.
2013. jún. 9. 15:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos vannak nők (pl én is), akiknek a szervezete azt az ingert küldi a hormonok által, hogy kell a tartalék kalória a baba táplálásához. 2-3 hónap alatt sikerült a súlyom feltornázni a közvetlenül szülés előttire. 16 hónapos a lányom, és a súlyom stagnál. Így volt ez a nagyobbik gyerkőcnél is, aztán szoptatás után magától lement a felesleg nagyja.
2013. jún. 9. 22:08
 6/10 A kérdező kommentje:

Mind a két terhességem alatt kb 20 kg híztam az elsőnél lemenntek hamar a kilók mert csak 3 hónapig szoptattam sajnos. A második gyerekem most 13 hónapos és még mindig szopik kb 10-12x de eszik rendes kaját is! És vele hízok! Azt gondoltam nem árt egy kis súly és amíg szopizik addig nem fogyózom. Minden héten többet mutat a mérleg úgyan azon a mérlegen ugyanott mérem! A hasam és a fenekem növekszik! A környezetem szerint terhes vagyok újra ami kizárt!Szerintem csak a hormonok játszanak velem Mondjuk érzékenyebb vagyok a szagokra és volt már hogy kiköptem a húst mert nem estt jól És volt már hogy nem vagy nehézkesen ment le az étel vagy a kávé. Sajnos az is igaz hogy egy csomó olyan kaját is megeszek amiket nem kéne pl chips csoki cola stb. És az is igaz hogy nem mozgok olyan rendszerességgel mint azelőtt és fáradékonyabb is vagyok hiszen két gyerek mellett ki ne lenne az?

Most már kezd bosszantani a súly gyarapodásom így diétázni fogok, de akkor meg attól félek hogy nem fogom tudni szoptatni a babámat!

2013. jún. 10. 08:48
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld meg,hogy eszel rendesen de naponta minimum 5ször keveset,és hagyd el a csokit,csipeszet,így nem fogsz hízni,sőt lehet,fogy is valamennyit, szoptatás után ráérsz fogyókúrázni!
2013. jún. 10. 10:29
 8/10 xStefix ***** válasza:

Mit jelent a nagyon gyors hízás?

Orvosnak említetted már? A pajzsmirigyeddel nem volt korábban probléma?

2013. jún. 11. 12:26
 9/10 A kérdező kommentje:

minden héten kb fél kg hízás

Még nem mentem el orvoshoz

igen pajzsmirigy problémám már volt korábban!

2013. jún. 11. 19:31
 10/10 xStefix ***** válasza:
Akkor szerintem ellenőriztesd a hormonszinted! Az ilyen gyors hízás egyik jele lehet az alulműködésnek. Én minél hamarabb jelezném egy dokinak.
2013. jún. 14. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!