Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kicsit kicsapta a babám arcát...

Kicsit kicsapta a babám arcát a tejcsi. Erős a tejem a védőnő szerint. Mit lehet tenni, hogy hamar elmúljanak a pöttyök? Van még valakinak ilyen problémája?

Figyelt kérdés
2009. okt. 7. 15:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%
De van olyan hogy vkinek zsírosabb a teje. Pont a minap láttam a Tv-ben, hogy az egyik kórházban a nővér mutatta az üvegeket amiben lefejt anyatejek voltak, felemelt két üveget, tök más volt a tejek színe, és elmondta, hogy egyik, amelyik sárgásabb, az sokkal zsírosabb. Sőt egy ismerősöm azért nem tudta szoptatni a babáját, mert neki olyan zsíros és nehéz volt a teje, hogy a baba egyszerűen nem tudta kiszívni.
2009. okt. 8. 08:12
 12/15 anonim ***** válasza:
67%
Egy fenét. A sárgásabb anyatej szinte biztos, h egy olyan anyától volt, akinek éppen beindult a teje. Ezt hívják előtejnek, vitaminbombának. Nekem is sárga volt (és az összes friss anyukának, aki körülöttem fejt), amíg a kórházban fejtem szopi után, még itthon is egy-két napig, aztán szép kékesfehér színe lett. És tuti zsíros volt az is, mert 1. állt rajta a zsírréteg, 2. a gyerekem világéletében az "előírt" mennyiség kb 70 %-át szopizta, mégis hízott szépen.
2009. okt. 8. 08:27
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy ennyire megoszlanak a vélemények! De ahogy olvastam a válaszokat az orvosok és a védőnők is mást-mást mondanak. Jó lenne, ha legalább ők egy véleményen lennének, és úgy adnának tanácsot, hogy mikor mit kell csinálni, vagy éppen nem csinálni. Azért köszönöm mindenkinek a választ!!
2009. okt. 8. 10:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Az anyai hormonok okozzák, amelyek szoptatáskor felszabadulnak. Ha anyatejjel kenegeted, elmúlnak.
2009. okt. 9. 09:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt és én bekentem sudocremmel, két nap alatt tökéletesen helyrehozta, azóta sincs egy pötty se a kicsi arcán. Esetleg kipróbálhatjátok.
2009. okt. 10. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!