Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elfelejtett volna ciciből...

Elfelejtett volna ciciből szopni a babám?

Figyelt kérdés

A kórházban az első napokban szopott, mint az őrült, de akkor még nem volt mit. Azt elérte ezzel, hogy hamar megjött a tejcsi, viszont visszaesett a súly, s emiatt a doki tápszer-pótlást írt fel neki, amit ott cumisüvegből kapott.

Mikor hazajöttünk, már nem szopott olyan ügyesen, majdnem el is apadt a tejem (val.leg az idegeskedéstől emiatt).

Azóta azt vettem észre, hogy órákig (!) szopizik, s az sem elég.

Annyi tejem van, hogy majd kidurran a cicm, kénytelen vagyok fejni is, s mégis mikor cicire teszem, csak aprókat szív (5-6-ot), s utána nyel csak. Vagy megvárja, míg a szájába csorog a tej.

S az a vég az utóbbi 1-2 napban, hogy 2-3 óra szopi után is az öklét eszi és ordít, ha leteszem. Csináltam neki 30 ml pótlást, s talán az elég. Pedig van tejem, csak nem akarja szívni...

Mit tegyek?

Félek, hogy a pótlással többet ártok, mint használok, mert még inkább nem kell majd a cici. De amúgy meg ordít, s nekem is leszakad a mellem a végére, beszakad a hátam.

Ja, s az ilyen maratonok után 4-5 órákat alszik, mert annyira teleeszi magát. Azelőtt meg 2-2,5 óránként ébredt.

Amúgy mennyi egy 3,5 kg majd kéthetes baba tejcsi-igénye? A védőnő azt mondta napi 6*100 ml. Létezik, hogy ennyit enne?

Visszatérve a kérdésre, sikerült valakinek visszaszoktatni a babáját a cicire? Tanácsokat várnék, mert teljesen kétségbe vagyok esve...Kételkedem az igény szerinti szopotatás jótékony hatásában

2009. okt. 7. 11:39
 1/6 anonim ***** válasza:
szia! ha van elég tejed, akkor szerintem ne adj neki pótlást. én kiiktatnám a cumisüveget az életéből. Az igény szerinti szoptatás nagyon jó, de ha nem szopik rendesen, akkor kicsit rendszerezni kell az elején. pl. 1-1,5 óránál sűrűbben ne adj neki, mert kell idő az emésztésnek is, egyébként hasfájás lesz a vége. próbáld meg csak annyira húzni az időt, hogy tényleg éhes legyen, akkor kínáld fel a cicit, vissza fog szokni rá, mert egy babának ez a legjobb. lehet, hogy túl megtelik a cicid, és nem tudja rendesen bekapni? Kicsit fejj ki a szopi előtt, hogy könnyebb legyen a pici szájával bekapni. azért túl sokáig sem hagynám egyfolytában enni. ha profi választ szeretnél, keresd fel a La Leche Liga tanácsadóit, ők nagyon jókat tudnak mondani telefonon, vagy fel is keresnek, ha olyan jellegű a probléma. <www.lll.hu> sok sikert és kitartást, és nem utolsósorban sok boldogságot a babádhoz!! bízz magatokban, jól kitalálta ezt a természet! (egy 3 hónapos kislány anyukája)
2009. okt. 7. 11:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Minden babának vissazesik a súlya és 2-3 hetes kor környékére érik el aszületési súlyukat.

Ezért tényleg felírtak tápszert?

Szerintem semmiképpen ne adj pótlást.

2009. okt. 7. 12:13
 3/6 A kérdező kommentje:

Az www.lll.hu honlap nagyon jó!!!Sikerült a segaítségével kézzel is fejnem. Nagyon köszönöm a tippet!

Remélem a szopási problémánk is megoldódik, mert val.leg cumizavaros a baba.

Köszi mégegyszer a tippet!

2009. okt. 7. 13:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is a cumizavarra tippeltem volna, vagy a lenőtt nyelvre. Cicire visszaszokó babás történetet olvastam a [link] oldalon . Kattints rá, lehet erőt gyűjteni a történetekből. Meg maga a könyv is jónak tűnik. Sok sikert!

2009. okt. 7. 23:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha esetleg nem boldogulsz a továbbiakban, kérhetsz segítséget szoptatási szaktanácsadótól is,nagyon hasznos.

Én az Esztertől már kétszer kértem tanácsot másnapra meg is kaptam a vállaszokat.

[link]

Amellett hogy szoptatási tanácsadó,pszihológus és négy gyermek Anyukája,csak ajánlani tudom.

2009. okt. 8. 06:11
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsó két hivatkozást is! Jók, s erőt adnak valóban a továbbuiakhoz, hizs látom, nem én vagyok az egytelen, akinak ilyen problémái vannak.

Reélem, Neketek nincsenek (nem voltak) hasonló gondjaitok!

2009. okt. 9. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!