Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem tudok fejni?

Miért nem tudok fejni?

Figyelt kérdés
5 hetes a babám, eddig csak anyatejet kap, és eddig már 1.30 kg-ot hízott, tehát szépen gyarapszik, lassan eléri az öt kilót.Nem mindig mérem hogy mennyit eszik, átlag olyan 100-110 et, olyan 7-8 alkalommal.Két ciciből etetem.De alig bírok utána pár cseppet kipréselni, igaz nincs drága mellszívóm ,csak ilyen sima egyszerű kézi.Pár perc után azt mondom hogy inkább nem kínzom a melleimet azért a pár cseppért.Lehet hogy többet kellene rászánnom időben?Vagy egy jobb gépet venni , lehet hogy hatásosabb lenne.Szeretném ha tudnék eltenni tejet olyan esetre ha netán szükség lenne, ha mondjuk orvoshoz kell mennem.Tanácsokat várnék, hogy is kellene tennem.Vagy törődjek bele?
2009. okt. 6. 18:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Azért nem tudsz fejni, mert már beállt a kereslet-kínálat, de tudsz szaporítani, apránként. Bár nekem is csak gépi mellszívóval sikerült, mert a kézi nagyon gyenge volt.Szedjél homeopátiás bogyót ( ulica urens) nekem bevált, és kitartás, fejjél minden szoptatás után de nem kell sokáig, csak max 5 percig.
2009. okt. 6. 18:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Én sem tudtam fejni, pár csepp volt és kész. Igaz olyan magától szívó szuper és persze drága gépem nem volt, de nem is bánom hogy nem adtam ki érte annyi pénzt. Szóval belefáradtam, és abbahagytam. Gyermekeim 5 hónapig csak szopiztak. A lányom 21 hónapos koráig, közbe terhes lettem, el se ment a tejem, s most is itt cicizik a 15 hónapos fiam :)
2009. okt. 6. 18:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia! Megesik, hogy bár még marad bent tej, de a fejésre nem indul be a tejleadó reflex. Ez nem gond. Én csak akkor fejtem, ha nagyon feszített és mégis 2 évig szopiztak a nagyok, a pici meg már 13 hónapja (ebből 6 hónapig kizárólag). Szerintem, ha nem jön, ne nyomorgasd, mert csak fájni fognak a melleid.
2009. okt. 6. 19:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Nagyon szépen hízik a babád, szépen szopik, minden rendben van! Megértem, hogy fejni szeretnél, hogy legyen vésztartalék! De ha nem megy, akkor nincs értelme gyötörni a melleid, mint ahogy írtad, azért a pár cseppért. Ha tudsz, akkor azért kérj kölcsön egy mellszívót, kipróbálni, hogy hogy is lehet egy szuperrel fejni! Én rengeteget fejtem, mert az elején állandóan feszültek a melleim, tettem el a fagyasztóba.

Azt tudni kell, hogy a baba korával az anyatej összetétele folyamatosan változik. Így még ha le is fagyasztod, nem tudhatod, hogy azt meg fogja-e enni.

2009. okt. 6. 20:12
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2009. okt. 6. 20:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Szopi után én sem nagyon tudok fejni (nekem Avent kézi van) mert a baba jól kiszívja. Amikor alszik, éjszaka egyszer ki szoktam fejni (másnap megkapja üvegből) és azt vettem észre, hogy ekkor is csak a hígabb, vizesebb tejet tudom kifjeni, ami már zsírosabb, azt nem szívja ki a mellszívó.
2009. okt. 6. 21:52
 7/8 anonim ***** válasza:
A fejés teljesen felesleges dolog. Nagyon nagyon pici a valószínűsége annak, hogy olyan betegséged lesz, hogy nem szabad szoptatnod. Szerintem ne kínozd magad ezzel, teljesen felesleges. A természet jól alakította ezt ki, nem hiába.
2009. okt. 6. 22:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs több tejcs benne, azért. Ügyes vagy és gondos, de ne törd magad, ha el kell menned, tápon is ellesz majd!
2009. okt. 7. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!