Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ezzel most tényleg ártottunk...

Ezzel most tényleg ártottunk a gyereknek, vagy csak anyósom hőzöng?

Figyelt kérdés

Nem biztos hogy a legjobb kategória...

Miután a lányunk elmúlott két éves és éjszaka is száraz lett, úgy gondoltuk a férjemmel, hogy itt az ideje leszokni a cumiról is.

Fokozatosan eljutottunk odaáig, hogy a kiscsaj csak éjszakára kapott cumit.

Viszont itt megfeneklettünk. Ezért kitaláltam egy meselényt, a cumimanót, aki a kisbabáknak elviszi a cumit a nagy gyerekektól. Meséltem neki egy nagylányról, aki odaadta a cumiját a cumimanónak, hogy A Lizababának(neki) legyen cumija, mert a Lizababa nagyon sírt. A történet vége az volt, hogy a Lizababa nagylány lett, és a cumimanó szeretné elvinni a cumikat a sírós kisbabáknak.

(eközben a cumik számát lecsökkentettük egy darabra)

Ha útközben hallottunk sírni egy babát, mindig beleszuggeráltam, hogy biztosan meg fogja látogatni a babát a cumimanó...

Bevett szokássá vált, hogy kiraktuk az asztalára az utolsó cumit, de éjjel valahogy a szájába vándorolt :)

Míg végül elaludt nélküle és a "cumimanó" elvitte.

Most is van néha, hogy az esti rituálénál (bili, fürdés, ivás, pizsoma, fogmosás, ének, takaró, puszi) után kéri a cumit, de akkor mindig emlékeztetem rá, hogy elvitte a cumit a cumimanó egy sírós kisbabának.

Anyós szerint ezzel kínozzuk a gyereket, mert majd abbahagyja ha akarja.

Viszont a húgocskám 6 éves koráig aktívan cumizott, most 11 és még mindig rajta van a "cumika" gúnynév.

2013. máj. 31. 14:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nagyon ötletes vagy hogy nem egy állatkát találtál ki, mi ráfáztunk erre egy kicsit :D vicces sztori volt már így visszagondolva, amikor a lányom már megértette amit mondunk neki akkor megbeszéltük apával hogy itt az ideje hogy a cumi is kikerüljön a képből. Na a következő történt délutáni alvás következett volna apával leültünk a lányunk mellé és azt mondtuk neki hogy most nem fogja megkapni a cumit mert elveszett így utólag bután tettük mert azt mondtuk hogy a cica beszökött a lakásba és ő vitte el a kiscicáknak, akkor a lányom rendesen hadjáratot indított minden cica ellen, ha meglátott egy cicát üvöltött ronda macsek add vissza a cumim miért vitted el, rugdosott felé, amikor már 3 napja tartott ez a dolog hogy üvöltött és visított minden alvásnál és álomba sírta magát akkor nem bírtuk, kiabáltunk neki hogy nézd kislányom most járt itt a cica visszahozta a cumidat, akkor odajött a nagylányom és kidobta a kukába a cumit hogy neki nem kell :D azt várta hogy visszadja a cica az ő elmodása szerint pedig neki már nem kell mert nagylány. Bocs hogy hosszúra sikerült de annyira jó elmesélni hogy leszokik a cumiról kitalált lények és minden ellenére is legalább is az én csajom leszokott volna anélkül is szerintem de már soha nem fogom megtudni. Ja és anyósoddal ne foglalkozz szerintem irigy mert kreatív vagy
2013. máj. 31. 15:37
 12/12 anonim ***** válasza:

Nagyon jól csináltad, ne hagyd magad!:) Csak így tovább következetesen. Nagyon tetszik a mese, amit kanyarítottál, le a kalappal. Mi az alváshoz képzeltünk manókat, végül egy egész manóbirodalom lett belőle.

Gyógypedagógus anyuka

2013. máj. 31. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!