Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi baja lesz a hűtőben?

Mi baja lesz a hűtőben?

Figyelt kérdés

Elvileg nem lehet a tápszert előre elkészíteni. Mi történik, ha mégis előre készítek és hűtőbe teszem?

5 hetes babámnak evésenként kell kb. 30ml pótlás és azt elkészíteni macera.

2009. okt. 5. 12:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Megromlik hamar, nekem azt javasolta a védőnő, hogy legyen egy étkezés csak tápszer, így több tej marad a következő evésre, ott már nem kell a 30ml pótlás. Azt mondta hogy egyszerre nyugodtan elkészíthetek 2 adag tápszert és tehetem hűtőbe a köv. evésig, de tovább nem. Milyen tápszert használtok?
2009. okt. 5. 12:23
 2/8 A kérdező kommentje:

Szia!

Beba HA start Aktív-ot.

Mondjuk max csak 2-3 evésre szoktam előre megcsinálni. Kb. 90 ml-t. Talán az még nem gond.

2009. okt. 5. 12:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Kedves első!

A tápszerhez nem értek, viszont az sajna nem igaz (amit a védőnőd mondott), hogy ha kihagysz egy szopit, akkor több tej marad a köv. étkezésre, mert a tej nem "felgyülemlik" és aztán "kiüríti" a baba, hanem szopi közben termelődik, és a cicid gyakori stimulálásával gyarapszik. Ha szeretnéd, hogy kevés pótlás legyen, és több tejci, akkor ne válts ki teljesen egy étkezést tápszerre, még akkor sem, ha nagy macera az elkészítés. Minél többször szoptatod, és teszed mellre, annál több tejed lesz!

2 éves és 6 hetes baba anyukája

2009. okt. 5. 13:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor miért van az, hogy reggel 360-at fejek le, este meg csak 80-at? Szerintem azért gyülemlik is.
2009. okt. 5. 13:51
 5/8 A kérdező kommentje:
Nekem is regel lejön vagy 100-150 ml. Napközben és este meg alig van 60-70!
2009. okt. 5. 14:12
 6/8 anonim ***** válasza:

Nálunk a doktornő azt mondta, hogy a bekevert tápszert 12 órán át lehet a hűtőben tárolni. Mondjuk én nem így csinálom, én csak a felforralt vizet tárolom a hűtőben, és bekeverem a tápszert amikor kell.

Egyébként ez a "szopi közben termelődik a tej", nekem sem egészen tiszta. Az rendben van, hogy a gyakori ingertől több tej termelődik, de ha a szopi alatt termelődne, akkor sose ürülne ki a cici. Dehát ez mint tudjuk sajna nem így van.

2009. okt. 5. 22:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze, valamennyi gyülemlik, ez igaz, viszont nem kell attól félni, hogyha puha a mell, akkor "nincs benne semmi", ha a baba kiváltja a tejadóreflexet, akkor mindig jön neki tejecske. Ha igény szerint szopik, (tehát nincsenek túl nagy szünetek két szopi között)akkor mindenképpen van elég. Egyébként az, hogy este kevesebb a lefejt mennyiség, az normális, mert a tej "minősége" a nap folyamán változik. Ha külön edénybe fejed a reggeli és az estit, akkor látszik a különbség is: a reggeli hígabb, több és világosabb, az esti sűrűbb, sötétebb és zsírdúsabb, mindez a baba igényeihez alkalmazkodik. (Egyébként a lefejt tej mennyisége mindig kevesebb, mint amennyit a baba kiszopizna, tehát pontosan nem is lehet tudni, mennyi tej van odabent...) 13:23-as megint
2009. okt. 6. 10:35
 8/8 anonim ***** válasza:
bocs, 13:32-es :o)
2009. okt. 6. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!