Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukak, titeket nem bosszant...

Anyukak, titeket nem bosszant hogy iden nyaron nem ehettek szinte semmilyen gyumolcsot zoldseget a szoptatas miatt? Betartjatok a tilalmakat?

Figyelt kérdés
2013. máj. 23. 15:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ne hidj el mindenkinek mindent.minden baba más, ki kell próbálni és az alapján kizárni a dolgokat.kb 17-24 óra alatt megy át a tejedbe amit ettél.mindenböl keveset elöször és aztán ha rendbe volt minden akkor lehet rendesen enni.pl az én babámnak pár hetesen fájt a tojástól a hasa,most 3hónapos ujra próbáltam és most már nem fájt tölle.szóval erösödik az emésztörendszere és amitöl egyik héten még görcsölt a pocakja, jövö hónapban lehet már semmi reakció nem lesz rá.én kiló számra ettem a narancsot meg minden gyümölcsöt.egyedül amit még egyelöre mellözök az a bab , káposzta, szilva mert ezek engem is puffasztanak.de majd ha kicsit nöl még azokat is megpróbálom.remélem segitettem
2013. máj. 23. 15:50
 12/15 anonim ***** válasza:

nem arról van szó, hogy nem kell hinni ezeknek, mert mindben van igazság. Csak az nem igaz, hogy minden babának egyformán reagálna rá a pocakja.

Szerintem attól függ, mekkora a babád. Én első hónapban figyeltem mindenre, augusztus volt, utáltam. :) Volt is olyan, hogy egy este ettem egy csomó dinnyét, másnap pedig egész nap hasmenése volt a két hetes lányomnak. Másodikban már kevésbé, és közben kiderült, hogy amúgy sem hasfájós a babám, aztán már ettem mindent. Pont az jó a szopiban, hogy így minden anyaggal találkozik a baba szervezete is.

Szóval szerintem mértékkel bármit, aztán úgyis kiderül, fáj-e valamitől a hasa.

2013. máj. 23. 16:24
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ne nagyon hallgass ebben senkire:) Tapasztald ki kis adagokban, mert mindegyik baba nagyon más. Más kismama tonna számra ette az epret, az én babám 1 hétre kiütéses lett 2 szem epertől (mármint én ettem és szoptattam). Nekem téli a babám, de utána a nyáron sok gyümölcstől meg kellett válnom, mert kitapasztaltam, mi az, ami nem jó. Szülés után én pl. simán ittam a tejet és a tejtermékeket és semmi baja nem volt. Mindenki más.

Én most vagyok terhes, nyár közepéig kihasználom és mindent enni fogok, de a szülés után én már nem fogok kísérletezni sem, mert nem akarok olyan durva allergiás vagy hasfájásos időszakokat, inkább kibírom, minthogy megint kiderül 1-1 olyan gyümölcsről, hogy nem jó és hívhatjuk megint a gyerorvost meg mehetünk a bőrgyógyászhoz. Akkor egyszer kiváltotta az eper az ekcémát és utána már minden apróságra kijött, annyi orvos meg kenőcs meg minden kellett. Inkább vigyázok.

2013. máj. 23. 16:53
 14/15 xStefix ***** válasza:

Most csúnyát mondok, de szoptatási kérdésekben inkább ne nagyon hallgass az orvosokra, mert a többségük sajnos nem igazán van képben a témát illetően. :( (Persze vannak kivételek, orvosok, védőnők is, de a nagy átlag általában ez.)

Ha tájékozódni szeretnél és megbízható információkat keresel, inkább tapasztalt anyukákat vagy szoptatási szakembereket (tanácsadókat) érdemes kérdezni, ők sokkal jobban értenek a dologhoz. Nagyon sok a közkeletű tévhit vagy csúsztatás itt is, amik elég sok problémát tudnak okozni, főleg az elsőbabás anyukák számára.

Egyébként egyetértek, kis adagokban próbálkozz, aztán figyeld, mit bír a babád. Nincs semmiféle tiltólista, max. kockázatosabb ételek, amikre jobban oda kell figyelni. De mindent ki lehet próbálni!

2013. máj. 23. 18:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Minden ember és minden baba más, így nem lehet azt mondani, hogy minden mindenkire rossz.

Neked kell kitapasztalnod, hogy mit bír a babád és ezt sajnos csak tapasztalat útján lehet.

Vezess étkezései naplót, amiben pontosan leírod, hogy mikor, mennyit és mit ettél és mellé vezess a babádról is egy naplót, amiben az ő reakcióit rögzíted (pisi, kaki, nyűgösség, álmosság, esetleg kiütések stb).

Így később is vissza tudod nézni és esetleg rájössz, hogy pl. 10 dkg valamitől még nem volt baja, de amikor 25 dkg-t ettél abból a valamiből, akkor hasmenése lett.

Amúgy én pl. ettem-ittam, szinte mindent. A terhességem elején leszoktam a cigiről, nem ittam alkoholt, továbbá a kávé mennyiséget is lecsökkentettem és szénsavasat sem ittam, így mást már nem voltam hajlandó megvonni magamtól, hacsak nem muszáj... :)

2013. máj. 23. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!