Van rá esélyem hogy legalább 4 hónapos korig tudom szoptatni?
tényleg ha túléljük a 3 hónapos növekedési ugrást talán beáll a tejmennyiség hogy még sokáig elég legyen a tej?
pici cicim van igény szerint szoptatom sok folyadékot iszok
10hetes a baba
elsö gyermeket 4 hétig tudtam szoptatni csak
Szerintem is van esélyed!
Nekem is pici a cicim és nagyon nehéz volt az eleje.
De több mint 1 évig szoptattam!
Na-ná! :)
Én is így voltam mint Te.Nagyon pici cici,sőt csak az egyikben volt tejcsi. Folyton 1 hónapot tűztem ki célul.Így kezdtem:Mindent elkövetek,hogy még így 1 cicivel legalább 1 hónapig szoptassak.Aztán egy hónap után 2,3,4....
14 hónapig szopizott a babám.Igaz max 120mg volt a többit pótoltam a végén,de nem adtam fel soha.
Kitartás!Biztosan menni fog nektek is! :)Jó babázást!
Van, persze:). A növ. ugrásokat lehet nehezebb átvészelni, de ha _valóban_ igény szerint szoptatod a kicsit, akkor nem lesz gond:). Megértem az aggódásod, fél éves koráig én is "namégegykicsit" hozzáállással szoptattam, aztán úgy belejöttünk, hogy elmúlt kettő és még szopik.
Szóval ne "görcsölj", csak szoptass és minden rendben lesz:).
Kedves Kérdező!
Először is gratulálok, hogy az első babádhoz képest a másodikat 2,5-szer hosszabb ideje szoptatod :)
A mell mérete nem döntő fontosságú a tejmennyiség szempontjából, ugyanis a mirigyállomány túlnyomó része a bimbó mögötti 3 cm-es területen van, tehát akinek van 3 cm-es melle, az már szuperül tud szoptatni, akár évekig :)
Bizots tudod, hogy növekedési ugrás van 3 és 6 hetes korban is, tehát már kettőn túl is vagytok biztos jól vettétek az akadályt, ha 10 hetes korban is szoptatsz :) Szóval ne aggódj előre a 3 hónapos miatt, az is hasonló lesz. Ahogy az előttem válaszolók is írták fontos, hogy továbbra is a baba igényei szerint szoptasd őt. A növekedési ugrásoknál gyakrabban szeretnénk szopizni és ha ezt hagyod neki, akkor felturbózza a tejmennyiséget, hiszen a tej a kereslet-kínálat elvén termelődik. Gyakrabban üríti, gyorsabban termelődik vissza.
Hányszor szopizik 24 óra alatt? Tudod-e éjszaka szoptatni? Az éjszakai szopik nagyon jó hatással vannak a nappali tejtermelésre, mert éjszaka megemelkedik ezáltal az egyik tejtermelésért felelős hormon szintje.
Fontos, hogy megnyugodj, mert a stressz gátolja ennek a hormonnak a hatását. Remélem elhiszed, hogy ez a növekedési ugrás is olyan lesz, mint a többi, amin már túl vagytok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!