Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen végzettség kell ahhoz,...

Milyen végzettség kell ahhoz, hogy valaki szoptatási tanácsadó lehessen?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 7. 09:09
1 2
 11/14 xStefix ***** válasza:
Akkor nem régóta fórumozol, jól mondom? :)
2013. ápr. 9. 19:40
 12/14 anonim ***** válasza:
Úgy másfél hónapja csak. Korábban nem jutott eszembe :)
2013. ápr. 9. 19:41
 13/14 anonim ***** válasza:
Az IBCLC vizsga nem lelkes több gyermeket,több évig tudó anyukák hobbi "foglakozása" (LLL-re gondolok),hanem SZAKEMBEREK akik sok-sok évig eüben,az újszülöttekkel dolgoztak,tesznek egy ilyen képzést. Én ezt igy tudom csak elképzelni,bár Magyarországon ez sajnos nem igy van. Én Angliában élek,itt a szülésznömnek is van szoptatási tanácsadó végzettsége.
2014. jún. 24. 22:58
 14/14 xStefix ***** válasza:

Van különbség a ligások és az ibclc-k között, de elég nagy itthon az átfedés (szerintem szerencsére). A ligásoknak hatalmas előnyük a saját szoptatási tapasztalat, amin keresztül belülről (is) ismerik a szoptatás minden szóba jöhető területét, pluszban nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a kiképzésük során az anyukák lelki megtámogatására. Ibclc viszont úgy is lehet valaki, hogy bár szakmailag magasan képzett, babákkal-anyukákkal foglalkozik stb., de soha életében nem szoptatott még, vagyis az egyéni vonal teljesen hiányzik.

Mindkét iránynak megvan a maga létjogosultsága és mindkettőre nagy szükség van, mert részben más megközelítésből és más-más irányban tudnak segíteni.

2014. jún. 25. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!