Hogyan készíted a gabonapépet anyatejjel, hogy az összetevői ne károsodjanak?
Melegíteni nem nagyon szeretném, még vízfürdőbe se, ha lehet. Viszont a péphez ugye muszáj melegebbnek lennie a folyadéknak, mert ha hideg, akkor csomós marad, de ha túl meleg, akkor elfolyósodik az egész...
Próbáltam tejes-vizes pépnek is, de eddig nem igazán jött össze. A forró vízhez megint nem akarnám hozzáönteni a szobahős tejet, de ha hagyom a vizet kihűlni, akkor az egész már hűvös és így csomós lesz. Aztán megcsináltam a pépet csak vízzel, de sűrűbbre, és utána öntöttem hozzá a tejet, de így megint túl híg lett a vége...
Te hogy csinálod, hogy az állaga is jó legyen, de ne nagyon menjen tönkre a tej?
Vízfürdőben melegítettem meg a tejet. A lefagyasztott tejet is úgy olvasztottam és melegítettem.
Miért nem szeretnéd így?
"Melegíteni nem nagyon szeretném" "Viszont a péphez ugye muszáj melegebbnek lennie"
Most viccelsz? Szerinted valaki fog tudni egy olyan módszer ajánlani, amivel melegítés nélkül lesz melegebb?
Első vagyok.
Én értem, mit mondasz, csak azt nem, hogy a vízfürdővel mi károsodik az anyatejben?
Nem mikró, nem öli meg a "jó" anyagokat, nem forralás, egyszerűen meleg vízben felmelegíted.
A tejpépben is vannak vitaminok, ásványi anyagok, ami esetleg eltűnt az anyatejből a melegítés során, abban benne lesz.
Próbáld meg, hogy a port melegíted meg és ahhoz öntöd a tejet, hátha....
Bármilyen módszer van, ugyan olyan hőt ad le, mint a vízfürdős melegítés, mostmár én is kíváncsi vagyok, van e más. Ha találsz másmilyen jó megoldást, majd írd meg légyszi! Köszi!
Akkor pontosítok.
Olyan módszerre gondoltam, ami minél kevésbé károsítja az anyatejet. A mikró a legpusztítóbb, ez kizárva. Forralás megint elég durva, ez se szoktuk ugye ajánlani. A vízfürdő még a legkíméletesebb, de mint MINDENfajta melegítés, ez is károsítja egy kicsit a tejet. De még ez a legjobb a többi között.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy tud-e valaki olyan "trükköt", amikor nem az anyatejet kell direkt melegíteni, vagy legalábbis úgy is meg lehet oldani, hogy alig veszítsen a minőségéből. Ha a vízfürdőn kívül nincs ilyen, akkor nyilván én is maradok annál; csak hátha valakinek eszébe jutott egy jobb ötlet.
Bocsánat, tényleg nem voltam elég érthető, remélem, így már oké.
Elsőnek: Minél magasabb (ill. alacsonyabb) a hő és minél tovább tart, annál több mindent pusztít el. A 62,5 fokos pasztörizálás (huzamosabb ideig) pl. elpusztítja a sejtes elemeket és a laktoferrin nagy részét is. A forralás már a szérum IgA-t és a lizozim (enzim) nagy részét is, az előbbieken kívül. - A fagyasztás is károsít sajnos, a sejtek tönkremennek és a lipidek zsírsavvá bomlása is fokozódik.
A kérdésem nyilván nem erről szólt, de amennyire csak lehet, szeretném megőrizni az értékeit, még akkor is, ha csak alkalmanként adok tejes pépet.
3-as vagyok.
Pontosan értettem a kérdést, amikor a választ írtam. Esetleg még megpróbálhatod az elméd erejével, vagy imádsággal, vagy valamilyen kuruzslással. Ha majd belátod, hogy nem tudod a fizika törvényeit felülírni, akkor beállítod a vízfürdőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!