Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 8 hónapos babám már nem kéri...

8 hónapos babám már nem kéri a cicit, akkor sem kéri ha lefejem! Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Már csak reggel szopizott a többi étkezést már kiváltottuk -tudom korai volt,de azért 6 hónapos koráig szigorúan csak cici volt! :)

A lényeg hogy valamiért már nem fogadja el napok óta,visszont még mindig rengeteg tejem van,mert fejem,de nem látom igy értelmét mert cumisüvegből sem fogadja el!

Van értelme még erőltetni?A tejemmel lenne a baj?

2009. szept. 21. 18:53
 1/8 anonim ***** válasza:
45%
Ez az az eset, amikor elválasztja magát a baba. Te kezdted az elválasztást, de Ő fejezte be. Szerintem legjobb lesz, ha belenyugszol. Ennnek a korszaknak vége. A tejet csak akkor fejd, ha feszül a melled, így előbb utóbb elapad. Kb. 40 nap.
2009. szept. 21. 18:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Mennyi ideje? Ha csak napok és nem hetek óta, akkor lehet ún. szopási sztrájk is. Keress rá, valami hiteles szakcikk csak van erről.

Vagy (ezutóbbi volt nálunk a 7. hónapban) hormonális változásod van. Ha nem menzelsz, akkor is végbemennek ciklikus hormonváltozásos folyamatok, és más lesz ilyenkor pár napig a tej íze. Te nem érzed rajta, csak ő.

Ha eltelik 1-2 hét, akkor leválasztotta magát. Vagy leadod a tejet és ráköltöd (-: vagy egyre ritkábban fejed, míg el nem apad, vagy szólhatsz a védőnőnek, hogy segítsen elapasztani. Vannak rá bogyók és vizesruha is, de én nem állnék neki a saját fejem után.

Nehogy lelkifurdlalásod legyen ám, hogy rossz lenne a tejed! Akinek 1 csepp teje sincs, az is ugyanolyan jó anya! Csak hajlamosak vagyunk tejjel mérni az anyaságot! (-:

2009. szept. 21. 21:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez sajnos igaz hogy sok nő teljel méri az anyaságot.

(előre bocsi a válaszért!!)

2009. szept. 22. 07:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Itt egy cikk a szopási sztrájkról, bár szerintem ez nem az, de érdemes elolvasni, okos dolgok vannak benne.

[link]

Első voltam.

2009. szept. 22. 08:44
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,meg próbálom még egy párszor megszoptatni de ha nem megy akkor már nem fogom erőltetni,mert akkor szerintem sem igényli már :(
2009. szept. 22. 11:48
 6/8 xStefix ***** válasza:

"A hetedik-kilencedik hónap körül jelentkező szopási sztrájkot gyakran összekeverik a kisbaba elválasztás iránti igényével. A kisbabák azonban normális körülmények között az első életévben nem szoknak le maguktól az anyamellről. A szopási sztrájk többnyire hirtelen jelentkezik és a kisbaba elégedetlen. Az önálló elválazstódás ezzel szemben lassú folyamat, a kisbaba szép lassan veszíti el érdeklődését a mell iránt, közben viszont elégedettnek látszik. Ezért, ha ebben az időszakban találkozik szopási sztrájkkal, próbálja meg kisbabáját sok-sok szeretettel ismét szopásra bíztatni." (Guóth-Gumberger--Hormann: Szoptatás)

A szopási sztrájk miatti teendőkről a www.lll.hu oldalon olvashatsz.

2009. szept. 22. 22:43
 7/8 xStefix ***** válasza:

Viszont ha mindössze 2 hónap alatt váltottad ki az összes étkezést - valószínűleg az ő tempójánál sokkal gyorsabb iramban -, akkor sanszos, hogy ő fejezte be a dolgot.

A hozzátáplálás megkezdése után a szoptatás egyre kevésbé szól a táplálékszerzésről, sokkal inkább a lelki feltöltődés ideje. Ha az étkezések kiváltása a baba szükségleteinél gyorsabban következik be, akkor nem alakul ki/erősödik meg a babában a szoptatás iránti lelki igény és ez nagyobb valószínűséggel eredményezi a gyors elválasztódást. A hosszabb távú szoptatás egyik alapeleme az igény szerinti hozzátáplálás (és nem pedig a tempós elválasztás), ami biztosítja a szopi megmaradását.

Egy tapasztalt anyuka

2009. szept. 22. 22:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Tudom én is,hogy elsiettem a hozzátáplálást,nem igy akartam,pár hete még este is cicizet,de egyszercsak már nem kellett neki,a reggeli szopi még megmaradt,de rá pár napra egyre kevesebbet evett,majd egyátalán nem kérte!

Ma is probáltam megszoptatni,de hiába...:(

Ugy látszik benne van a génekben :)

pl anyukám is csak 8 hónapos koráig szopizott, testvérem 5 hónapos korig és meg 6 hónapos korig ciciztem,pedig tej volt bőven!Érdekes...

Köszönöm a válaszokat mégegyszer!

2009. szept. 23. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!