Mi történt, megutáltam a szoptatást? SOS?
és fejlődésbeli ugráskor is lehet ez.
nálunk is volt mind3 gyerekkel ilyen nem alvás, de csak 1-1 éjszakát, többet nem nagyon.
fejlődik a baba, fel kell dolgozia a kis agyának a sok információt, csoda, hogy nem tud éjjel aludni?
Szegény:(. Rossz lehet most neked, mégis azt gondolom, hogy nem magát a szoptatást utáltad meg, főleg, ha eddig minden rendben volt(tehát tudod, hogy jól működtök együtt), hanem a fáradtságot, nemalvást, a kicsi megváltozott viselkedését.
Nincs ezzel semmi baj, az anyukák nagy része átmegy ilyen hullámvölgyeken.
Ami a dolog hátterében állhat, hogy a fogzás, mozgásfejlődés, növekedési ugrás, akár kezdődő szepaszorongás miatt borult az eddigi rend és a kicsid ezek miatt "elfelejtett" szépen, helyes technikával szopizni. Sok türelemmel túl tudsz rata jutni.
Fontos, hogy amint érzed, hogy nem teljesen rád figyel szopikor, enged a vákuum, mocorogni kezd, azonnal vedd el a cicit és csak akkor add vissza, ha lenyugodott, nagyra nyitotta a száját és rád "figyel". Lehet, hogy pár napig játszani fogjátok ezt, de rá fog jönni a kicsid, hogy akkor van szopi ha szépen csinálja:). Arra figyelj ilyenkor, hogy ne kiabálj rá, ne hirtelen szisszenj fel, nehogy megijedjen és sztrájkoljon(ezt azért írom mert írtad, hogy tovább szeretnéd szoptatni).
Túllépni a fenti technikai dolgokon kívül úgy tudsz, hogy amennyit lehet pihensz, amikor nappal alszik aludj te is, egyél és igyál rendesen(ezt csak azért írom, mert tudom, hogy sokszor kimerülten elfelejtődnek ezek az alapvető szükségletek, ami viszont tovább fokozza a frusztráltságot).
Ha lelki támogatásra is szükséged van, vagy jól esne szakértővel beszélgetni erről, akkor nyugodtam keress el egy szoptatási tanácsadót, sokat segíthet:)!
Lehet a szoptatási tanácsadóknak van valami ötletük ilyen esetekre is.
Nekem is volt hasonló érzésem, mindig azt mondogattam magamnak, ezek az alkalmak nem tartanak örökké, lehet már csak pár hónap és soha többet nem fogja akarni a cicizést, tehát vissza nem térő alkalmak egyike, amikor akarja a szopit, és hogy ezzel hozzásegítem őt az egészséges testi és lelki fejlődéshez, mert erre szüksége van.
Tudom, fárasztó a 24 órás szolgálat, a fiam is fogzik, éjjel akár 6-7 alkalommal is szopizik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!