Ha beadatom magamnak a H1N1 oltást az átmegy az anyatejbe és megvédi a fiam, vagy nem ábrándozzak?
szia!
Maga az oltás nem megy át. Viszont az oltás olyan anyagokat tartalmazhat , amire a szervezet reagál, vagyis az immunrendszer. Ellenanyagokat kezd el termelni fokozott számban. Ezek már bejutnak az anyatejbe. Viszont nem vagyok ezzel foglalkozó szakember, tehát ennél többet én se tudok... és azt hiszem még nem is vizsgálták a hatóanyagot sem terhes , sem szoptató anyákon!
Ma mondták a szülésfelkészítőn a sote II-n, hogy ott NEM ADNAK ilyen oltást a kismamáknak.
Az előadó nőgyógyász szerint csöppet sem veszélyesebb, mint bármely más influenza, illetve inkább idősek és gyerekek kapják el. Én biztos nem adatnám be, még ha kötelező lenne is az előbbi válaszolók indokai miatt. Merthogy volt már ilyen hír is, hogy kötelezővé teszik.
Előző vagyok: Bocsi, nem voltam tisztában, hogy most melyik topikot is nézem... :o) szerintem ha már megszületik a babóm, akkor is a fenti véleményen leszek: tényleg nem tesztelték a szert kismamákon és szoptatós anyákon sem, ki tudja, milyen negatív hatása van. De a kisgyerekeknél is úgy tudom, hogy bizonyos kor felett lehet beadatni.
Mégegyszer bocs, csak friss volt a mai élmény :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!